NB II

Supka bosszús az elmaradt edzőmeccs miatt

A Sopron vezetőedzője a Rangadónak nyilatkozott a törökországi edzőtáborról, és csapata tavaszi céljairól.

Hétfőn délután az osztrák másodosztályú Lask Linz ellen játszott volna felkészülési mérkőzést Törökországban az NB II tizenegyedik helyén telelő Swietelsky-Sopron együttese. A Rangadó.hu stábja a sportcentrumba érve a soproniak vezetőedzőjétől, Supka Attilától tudta meg, hogy adminisztrációs problémák miatt a felkészülési meccs elmaradt.

– Sajnos elmaradt a tervezett edzőmérkőzésünk, mert különböző bejelentési problémák miatt a török szövetség nem engedélyezte a meccs lejátszását. Ettől függetlenül megpróbáltunk egy közös tréninget összehozni az osztrák kollégákkal, hogy valami azért legyen – mondta a Rangadónak Supka Attila.

– A 11. helyről várják a tavaszi folytatást. Miként tekint vissza a csapat őszi szereplésére?

– Azok után, hogy a nyáron a megszűnés szélén állt az egyesület, és a keret egy héttel a bajnokság kezdete előtt állt össze, az ősz közepétől elfogadható volt a szereplésünk, játékban és hozzáállásban is. A játékkal előtte sem volt gond, de akkor nem jött az eredmény. Most a télen együtt maradt a társaság, és néhány játékost tudtunk is igazolni, de az összeszokáshoz szükségesek lennének az ilyen edzőmeccsek, amely most elmaradt. Fontos lenne pedig, hogy minél több játéklehetőséget kapjanak a játékosok, és minél jobb formába legyenek.

– Hol tartanak jelenleg a felkészülésben? Milyen jellegű munkára fektetik a hangsúlyt?

– Pont az olyan jellegű munka lenne most a fontos, ami elmarad, a meccsterhelés van hangsúlyban. Otthon rossz idő van, és ezért is jöttünk ki, mert itt jó körülmények között tudunk tréningezni, és tudjuk gyakorolni azokat a taktikai elemeket, amelyeket a mérkőzéseken vissza szeretnénk látni. A taktikai rész, a gyorsaság és a dinamika az, ami előtérbe kerül a jelenlegi időszakban.

– Milyen céllal vágnak neki a tavaszi szezonnak?

– Nem változtak a célok, szeretnénk megőrizni az NB II-es tagságot. A nyári történések után ez nem nagyon változhatott. A tél folyamán szerencsére kicsit realizálódott a helyzetünk azzal, hogy a Swietelsky beszállt támogatóként. Így nyugodtabban tudunk készülni, és ennek is a következménye, hogy ki tudtunk jönni Törökországba, ahol remek körülmények között tudunk felkészülni. Most a bennmaradás a célunk, és majd meglátjuk, hogy a következő időszakban milyen célt tűznek ki elénk a vezetők. Gondolok arra, hogy a bennmaradás teljesítése után mi lesz az elvárható a csapattól.

Olvasói sztorik