NB II

Kazah élcsapattól kapott ki a Szeged

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szeged 2011-Grosics Akadémia – FK Irtis Pavlodar (kazah) 0-1 (0-1)
Törökország
Szeged: Molnár F. – Dudás, Berde, Tóth G., Zabari, Zelenyánszki, Oláh G., Coroian, Obot, Molnár J., Andorka. Pályára lépett még: Szántai, Farkas, Balogh, Fodor, Achim, Király, Veszelinov, Pászka, Kriska, Zádori. Edző: Klausz László
Gólszerző: Negurtazajev (32.)

Meglehetősen szokatlan, de úgy is mondhatni, eddig még sosem látott összeállításban lépett pályára pályára a kazah első osztályú Irtis Pavlodar FK ellen a Törökországban edzőtáborozó Szeged 2011-Grosics Akadémia kedd délután. A csapat a Molnár F. – Dudás, Berde, Tóth G., Zabari, Zelenyánszki, Oláh G., Coroian, Obot, Molnár J., Andorka összeállításban kezdett, csereként Szántai, Farkas, Balogh, Fodor, Achim, Király, Veszelinov, Pászka, Kriska és Zádori állt be. Aki nem ismerné: Molnár János a Grosics U19-es gárdáját erősíti, akárcsak Zádori Krisztián. Mellettük a megyei első osztályban küzdő fiatalok, és az NB II-es egység tagjai mutathatták meg magukat – számolt be a klub honlapja.

Az első felkészülési mérkőzésre elég erős ellenfelet választott a stáb, a kazahok nemcsak hazájuk első osztályú bajnokságában, hanem annak is a felsőházi rájátszásában szerepelnek, s mint a pályán is kiderült, jó játékerőt képviselnek. A mérkőzésen persze nem az eredmény volt a legfontosabb – az Irtis egyébként Negurtazajev 32. percben szerzett találatával győzött –, hanem hogy jól szolgálja a felkészülést. Ez megtörtént, ráadásul Klausz László vezetőedző is elégedetten nyilatkozott.

– Technikás és jó fizikai állapotban lévő csapat ellen futballoztunk, felvettük a ritmust az erősebb ellenféllel szemben. Sikeres az új emberek beilleszkedése, és a fiatalok is megcsinálták, amit kértem. A felkészülés ezen periódusában elégedett vagyok azzal, amit láttam, sőt, őszintén szólva most nagyon fel vagyok dobódva – mondta a tréner.

A csapat pénteken a Bundesliga második vonalában első helyen álló RB Leipzig U23-as gárdája ellen lép pályára, majd vasárnap a szintén Bundesliga 2-es Fortuna Düsseldorf együttesével mérkőzik.

Olvasói sztorik