NB II

A Siófok is győzelemmel kezdett

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC II. – BFC Siófok 1-4 (1-3)
Paks
Siófok: Filipánics, Rusvai, Czingráber, Tamás, Nagy J., Nagy D., Futó, Gál, Gréczi, Berki, Elek. 2. félidő: Kis T., Baksa, Szilágyi, Mogyorósi, Rusvai, Kozma, Futó, Bognár B., Kovács D., Nagy R., Murka. Edző: Goran Kopunovics
Gólszerzők: Bor (21.), illetve Elek (3.), Berki (15., 25.), Futó (85.)

A másodosztályú BFC Siófok a Paksi FC II. ellen lépett pályára szerda délután, megkezdve ezzel az edzőmérkőzések sorozatát a tavaszi nyitány előtt – számolt be a klub honlapja.

Motiváltan, jól kezdte a találkozót az NB II-es együttes: az első percben Nagy Dániel lapos bepasszáról Elek centikkel maradt le. Nagy János és Futó átlövéssel próbálkozott, előbbi mellément, utóbbit Csoknyai védte. Sikerült gyorsan megszerezni a vezetést: a harmadik percben Berkit rántották le a jobb oldalon, Nagy Dániel szabadrúgása remekül jött középre, és a kapu előtti kavarodásban végül Elek juttatta fejjel a hálóba a labdát (0-1).

A vezetés megszerzése után sem állt le a vendégcsapat, tovább presszingelt: Berki bal lábas lövése nem sokkal ment mellé. A 15. percben ismét Berki került helyzetbe, és ekkor már növelni tudta az előnyt: a gólszerző remek keresztlabdát adott Nagy Dánielnek, aki beívelt a védők mögé, Elek lábán továbbpattant a labda, majd a hosszún érkező Berki a hálóba passzolt (0-2).

A hazai csapat megpróbálta felgyorsítani a játékát, és sikerült szépíteniük a 21. percben: egy szögletet követően a középre visszafejelt labdát Bor passzolta a kapuba (1-2). A siófoki válasz gyorsan érkezett: Filipánics kirúgását Elek csúsztatta meg a 25. percben, Berki továbbtette Nagy Dánielhez, aki egyből visszapasszolt hozzá, a siófoki támadó pedig remek ütemben tolta el a labdát a kapus mellett, ami a hazai kapuba gurult (1-3).

A félidőben sorcsere következett, Rusvai és Futó maradt fenn a kezdőből. A legnagyobb vendéghelyzet Kovács Dávid előtt adódott, a fiatal Vasas-akadémista ügyesen csapott le egy labdára a paksi 16-oson belül, átemelte azt a kimozduló kapus felett, de nem sokkal mellészállt. A hazai csapatnál Kiss Tamás szabadrúgása jelentett komolyabb veszélyt: a vendégkapus, aki szintén Kis Tamás, a felsőlécre tolta a labdát, és a játékszer végül fölé ment. A hajtós, küzdelmes második félidő hajrájában újabb gólt szereztek a vendégek: Kozma kapott remek labdát a 85.percben a jobb oldalon, beadására nagyszerű ütemben érkezett a második hullámban Futó, és a hálóba fejelt, kialakítva ezzel a végeredmény (1-4).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik