NB II

Döntetlennel zárult az NB II-es ősz

A Dunaújváros és a Mezőkövesd megosztozott a pontokon; a Gyirmót és a Zalaegerszeg feljutó helyen telel.

A 15. forduló utolsó, hétfői mérkőzésével ért véget az NB II őszi szezonja. Az már korábban eldőlt, hogy a listavezető Gyirmót FC Győr mögött a második Zalaegerszeg telel feljutó helyen, míg a Budaörs a dobogó harmadik helyén fejezi be a félévet.

A zárómeccsen a Dunaújváros a Mezőkövesd-Zsóryt fogadta. Az első félidőben nem született gól, a legközelebb ehhez Bajzát Péter járt, aki telibe trafálta a felső lécet. Igaz, ha az a kísérlet bemegy, nem adták volna meg, mivel Bajzát öt méterről ököllel bokszolta kapura a labdát.

A második játékrészben felpezsdült a találkozó: Molnár Gábor egy kiváló egyéni akció végén, egy 16 méteres, a bal felsőbe vágódó lövéssel szerzett vezetést a vendégeknek, amelyet Magasföldi szintén egy távoli lövéssel egyenlített a hajrában, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

Ezzel a Dunaújváros a hazai, a Mezőkövesd pedig az idegenbeli veretlenségét őrizte meg, a borsodiak ugyanakkor immár öt bajnoki forduló óta nyeretlenek. Az idén ez volt az utolsó mérkőzés a másodosztályban, amelynek következő fordulóját a tervek szerint február 20-án rendezik. A Mezőkövesd a negyedik, a Dunaújváros a hetedik helyen tölti a téli szünetet.

NB II, 15. forduló:

Dunaújváros PASE – Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Magasföldi (83.), ill. Molnár G. (72.).

Olvasói sztorik