NB II

Bukott a Mezőkövesd, Benczés felajánlotta a lemondását

Tovább folytatja kiváló szereplését az NB II újonca, a ködben elveszett a Kövesd.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 13. forduló
Mezőkövesd-Zsóry SE – Budaörsi FC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 600 néző, jv: Karakó
Mezőkövesd: Dombó, Fótyik, Takács P. (Harsányi, 75.), Heffler N., Máté J., Devecseri, Nagy J., Tamási (Rácz F., 59.), Hegedűs D. (Tajthy, 46.), Molnár G., Szeles, Vezetőedző: Benczés Miklós
Budaörs: Szentpéteri, Tányéros, Hegedűs J., Bogáti (Menyhárt, 66.), Ódé, Csobánki, Papp M. (Lajer, 83.), Csillag (Ferkó, 76.), Horváth L., Sajbán, Szabó V. , Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Papp M. (35.), Csobánki (65.)

Rangadót rendeztek az NB II-ben: a negyedik Mezőkövesd a harmadik Budaörsöt fogadta. A Kövesd az elmúlt két meccsén egyaránt 2-2-es döntetlent játszott, az újoncok az elmúlt négy meccsükből háromszor gyűjtöttek három pontot.

Iszonyatos ködben kezdődött a találkozó, melyen Bajzát Péter sérülés miatt nem vehetett részt. A hazaiak így is győzelmi reményekkel várták a találkozót hazai közönségük előtt, de csalatkozniuk kellett.

A vendégek ugyanis az elejétől kezdve veszélyesebben játszottak, főleg Csobánki és Csillag veszélyeztették a kövesdi kaput. A 35. percben aztán góllá érett a fölény: Papp Máté bal oldalról húzott befelé, több védő mellett eltolta, majd jobbal lőtt, a nem túl jól helyezett lövés átcsorgott Dombó alatt és bevánszorgott a kapuba (0-1).

A második félidőre sem oszlott a köd, így a mérkőzésből sem a helyszínen, sem a televízió képernyőin nem lehetett sokat látni. A második játékrészben már jobban igyekezett a Mezőkövesd, a gólt azonban ismét a Budaörs szerezte: a 65. percben Csillag Dárius lövését szögletre ütötte Dombó, ám a sarokrúgást Bogáti Csobánki fejére ívelte, aki nem hibázott, így 2-0-ra nőtt a vendégek előnye.

A Mezőkövesd minden akarata ellenére sem tudott változtatni ezt követően, így maradt a 0-2. A Budaörs folytatja remek szereplését és két ponttal a Gyirmót mögött második, a sárga-kékek viszont lépéshátrányba kerültek és ötödikek.

A mérkőzést követő interjúban Benczés Miklós elmondta: felajánlja a lemondását a vezetőség felé.

Olvasói sztorik