NB II

Újabb bravúrra készülnek Dorogon

A Gyirmót kiütése után a Csákvár a következő magasabban jegyzett ellenfél a Dorog útjában.

Eddig remek szezont tudhat maga mögött a Dorogi FC. Az NB III Nyugati-csoportjában a negyedik helyen állnak, úgy, hogy csak a Videoton és a Ferencváros második csapata, illetve az NB I-ből licence-gond miatt kiakolbólított Győri ETO előzi meg őket.

Erőnléti gondok biztosan nincsenek Németh Szabolcs csapatánál: a Magyar Kupában eddig mindkét meccsen (legalább) 120 percig voltak pályán. Az első fordulóban Felsőtárkányban meccseltek és 2–2-es rendes játékidő után a hosszabbítás utolsó percében lőtték tovább magukat a Sárkányok otthonában. Berkó Ádám egyszer, Vígh Ádám kétszer volt eredményes a szintén NB III-as ellenfél vendégeként.

A második fordulóban hazai pályán szerepelhettek az ex-bányászok: a Gyirmót FC-Győr kirándult Dorogra. Bene Ferenc csapata talán túl könnyen vette a dorogi túrát, igaz, a gyirmótiaknál a veretes NB I-es múlttal rendelkező Lengyel Dániel, Völgyi Dániel, Simon Attila és Bori Gábor is a kezdőben volt. Az ex-gólkirály a vezetést is megszerezte a kék-sárgáknak (tizenegyesből), ám Nagy Richárd egyenlített, így a második körben is hosszabbításra kényszerült a Dorog. Itt nem született gól, azaz, 11-es rúgásokra került sor: ez volt az egyetlen párharc, ami büntetőkkel dőlt el. 4–4-ig egyik fél sem hibázott, ám ekkor Völgyi tizenegyesét Megyeri Gábor bravúrral hárította, míg a dorogi ötödik nem hibázott, így a piros-feketék jutottak tovább – és ezzel, a Kozármisleny mellett a legnagyobb meglepetést okozva.

Németh Szabolcs, a dorogiak vezetőedzője a csapategységben látja a sikerek titkát:
– A Magyar Kupa találkozóra ugyanúgy készülünk, mint eddig – amiben ez más, mint a bajnoki, hogy ez egy újabb erőfelmérő, ami megmutathatja, hogy hol is tartunk. Az első mérkőzésen Felsőtárkányban már 2–0-ra is vezettünk, innen lett egyenlő, ám mentálisan egyben maradtunk és sikerült a hosszabbítás utolsó percében megszerezni a továbbjutást érő gólt. A Gyirmót ellen mi kerültünk hátrányba, de ekkor is megvolt bennünk a tartás, és 1–1 után a hosszabbítás játszottunk egy ki-ki meccset. Akkor nem dőlt el, de a büntetőknél védett a kapusunk, mi pedig nem hibáztunk.

A Csákvár ellen ugyanazt a csapatot tervezem pályára küldeni, mint akik kivívták a továbbjutást a Gyirmót ellenében. Úgy látom, hogy az erőnlétünk rendben van, és jó közösséget alkotunk, valóban tudunk egymásért küzdeni. Tudunk brusztolni, ha kell és tudunk futballozni is. Több tehetséges fiatalunk van, sok a 23 év alatti játékosom, akik még sokra vihetik.
Ellenfelünk támadó futballt játszik, sok fiatalt hoztak el Székesfehérvárról és Felcsútról, így biztosan motiváltak lesznek. Szeretnénk a közönségünket most is megörvendeztetni – ha ez ismét csak 120 perc „árán sikerülhet”, akkor állunk elébe… – mondta a fiatal szakvezető.

A Magyar Kupa harmadik fordulójának “fő napja” szerda lesz: a 16 párosításból tizenkettőt ekkor játszanak le. A Dorog–Csákvár találkozó 14 órakor kezdődik a Buzánszky Jenő Stadionban.

Olvasói sztorik