NB II

„Lesz ennek a meccsnek még visszavágója”

A Budaörs elleni vereség alkalmával kiállított Völgyi Dániel pozitívan értékeli a Gyirmót eddigi szereplését.

Kapcsolódó cikkek

A másodosztály hétvégi fordulójának nagy meglepetését okozta a Gyirmót, amely 4-1-es vereséget szenvedett az újonc Budaörs vendégeként. A feljutásért küzdő győriek hat forduló után a negyedik helyen állak, de a stadionfelújítás miatt eddigi összes meccsüket idegenben játszottak. A Budaörs elleni vereség alkalmával a második félidő elején Simon Attila és Völgyi Dániel is piros lapot kapott, utóbbi a Rangadó.hu megkeresésére értékelte a történteket.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, igazából már a negyedik-ötödik percben kettő-nullra vezethettünk volna – kezdte a találkozó 51. percében kiállított Völgyi Dániel. – A hétfői edzésen értékeltük a meccset, és a játékkal semmi gond nem volt. Teljesen jól működött minden, amit a vezetőedző elvárt tőlünk. Az első félidőben kétszer jöttek el a kapunkig, és mindkettőből gólt kaptunk. Kettő-egynél, az én kiállításomnál is volt egy ordító helyzetünk, amit ha be tudunk lőni, akkor még akár nyerhettünk is volna, hiszen a játékunk tényleg jól működött. Az lenne a még bosszantóbb, ha a tervezett játékunkat nem tudtuk volna megvalósítani. De meg tudtuk, annak ellenére is, hogy két kiállításunk volt. És lesz ennek a meccsnek még visszavágója…

– A két kiállítás mennyire befolyásolta a mérkőzést? Mi történt egyáltalán?
– A két kiállításról és a játékvezetésről nem szeretnék nyilatkozni. A két piros eléggé megfogta a csapatot. Nem kellett volna még kettőt kapni, védekezhettünk volna esetleg kicsit jobban is, de onnantól kezdve az a meccs valamilyen szinten elment. Úgy gondolom, a helyzetekkel jobban kell sáfárkodnunk. Ha az első öt percben rúgunk két gólt, akkor teljesen máshogy alakul ez az összecsapás. Ez így történt, el kell felejteni, és kész.

– Hat forduló után tizenegy pont és negyedik hely. Elégedett az eddigi szerepléssel?
– Még egyszer sem játszottunk hazai pályán, ez volt a hatodik forduló, amikor idegenben léptünk pályára. Ebből kiindulva pozitívnak értékelhetjük ezt a hat mérkőzést, hiszen csak egyszer kaptunk ki. Nem szabad elfelejteni, hogy tavasszal az első hét fordulóban hazai pályán fogunk szerepelni, és az biztosan jót fog tenni a csapatnak. Jelenleg elég nehéz nekünk, hogy még mindig nincs kész a stadionunk. Pozitívan látom a hat fordulót, bár most visszacsúsztunk a negyedik helyre. Össze kell kapnunk magunkat, és hétvégén a Mezőkövesdet meg kell vernünk – mondta Völgyi Dániel.

Ezért kaptak pirosat

Bár Völgyi Dániel nem beszélt a két gyirmóti kiállítás okairól, árulkodó lehet az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi döntése, amely így szól: Simon Attila a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, ezért kiállították, majd levonulás közben a játékvezető személyére ismételten sértő kifejezést használt; Völgyi Dánielt két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd levonulás közben a játékvezető személyére sértő kifejezést használt. Mindketten négy felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kaptak.

Olvasói sztorik