NB II

„Most az a dolgunk, hogy vigyük a hátunkon a csapatot”

A soproni Zamostny Balázs szerint nem volt egyszerű a felkészülési időszak.

23 évével már rutinos játékosnak számít az NB II-es Sopron centere, Zamostny Balázs. A játékos szerint az új szezonban még nagyobb teher hárul a tapasztalt játékosokra, hiszen sok kevésbé rutinos futballista került a csapathoz – erről a klub Facebook-oldalának adott interjúban beszélt.

– A bizonytalanság miatt olyan játékosok távoztak nyáron, akik alapembernek számítottak a tavaszi szezonban, amikor nagyon jól ment a csapatnak. Nem volt egyszerű a felkészülési időszak, nem tudtuk, kire lehet számítani a következő szezonban. Végül megoldódott a csapat helyzete, sok új, tehetséges, fiatal játékos érkezett hozzánk, legtöbben természetesen Szombathelyről. Most az a dolgunk nekünk, rutinosabb játékosoknak, hogy vigyük a hátunkon a csapatot, támogassuk a rutintalanabb labdarúgókat. Ez nagyobb felelősséggel jár, hiszen nekünk kell többet hozzátenni a játékhoz – fogalmazott.

Az őszi szezon első meccseit „albérletben” tölti a csapat, így Zamostny a Lővér körúti pályáról is elmondta véleményét.

– Természetesen sajnáljuk, hogy nem a városi stadionban játszhatjuk a hazai meccseket, mert gyönyörű a létesítmény. Ugyanakkor a Lővér körúti pálya is kiváló állapotban van, közel vannak a nézők a játéktérhez, és nagyon jó, egyedi a hangulat a meccseken. Remélem, hogy sok örömet szerzünk a szurkolóknak a Lővér körúton is – tette hozzá.

Olvasói sztorik