NB II

NB II: hármat lőtt a Gyirmót

A bajnokesélyes győri csapat 3-0-ra győzött a továbbra is nullapontos Soroksár otthonában.
NB II, 3. forduló
Soroksár SC – Gyirmót FC 0-3 (0-2)
Haraszti út, játékvezető: Radványi
Soroksár: Bartos – Fülöp N., Pandur, Valencsik, Tóbiás – Huszák, Kapacina (Peszmeg, 68.) – Kákonyi (Pál A., a szünetben), Koós, Korozmán (Gárdos, 60.) – Szenes. Edző: Albert Flórián
Gyirmót: Sebők – Nagy S., Lázár P., Balogh B., Völgyi – Madarász – Vass P., Kiss M., Paku (Présinger, 88.), Simon András (Gyurján B., 79.) – Simon Attila (Tóth N., 74.). Edző: Bene Ferenc
Gólszerzők: Simon András (5.), Vass P. (43.), Paku (65.)

Egy mérkőzés maradt vasárnapra a másodosztály harmadik fordulójából: a tévéközvetítés miatt a Soroksár a legnagyobb kánikulában, 14 órától fogadta a Gyirmót csapatát. Az új szezont két vereséggel kezdő dél-pestiektől Gohér Gergő, Lovrencsics Balázs és Holczer Ádám is hiányzott. Az egy döntetlennel és egy győzelemmel rajtoló győriek Beliczky és Varga Róbert játékára nem számíthattak.

Az ötödik percben Simon Attila visszapasszolt labdáját Simon Attila magabiztosan a hálóba lőtte (0-1). A huszadik percben Korozmán emelt a hosszú oldali kapufa mellé. A 43. percben Vass Patrik ragyogó passzt kapott, majd a kapujából fölöslegesen kifutó Bartos mellett, némileg éles szögből a hálóba lőtt (0-2).

A szünet után hazai részről Bartos és Pandur is hibázott – a kapus és a csapatkapitány nem értették meg egymást –, de a labdára lecsapó Simon Attila nem tudott az üres hálóba gurítani, mert Pandur visszaért és mentett. A 65. percben Simon Attila lövése kipattant a soroksári kapusról, az érkező Paku Roland viszont a hálóba passzolt (0-3).

A 78. percben Gárdos fejesét bravúrral védte Sebők, majd a 87. percben Tóth Norbert gurított a kapufa mellé, de több gól nem született. A lelkes, hajtós soroksáriak a becsületgólt talán megérdemelték volna, de a gyirmótiak sikeréhez kétség sem férhetett.

Szombaton játszották

BFC Siófok – Vác FC 2-0 (0-0)

Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC 2-0 (1-0)

FC Ajka – Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Dunaújváros PASE 3-1 (1-1)

Budaörsi SC – Soproni VSE 3-2 (2-1)

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Szolnoki MÁV FC 2-3 (0-3)

Kisvárda-Master Good FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 4-0 (2-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik