NB II

Hosszabbításos Szpari-siker

A Nyíregyháza két fejes góllal győzött 2-0-ra a szintén NB III-as Putnok ellen.
Magyar Kupa, 1. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Putnok FC 2-0 (0-0, 0-0, 0-0 – hosszabbítás után)
Nyíregyháza, 1700 néző. Játékvezető: Nazsa
Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol, Jagodics B., Rakovics (Abdouraman, 91.), Törtei – Rubus, Ramos (Pálinkás, 68.), Zofcák, Kosztics – Rezes, Pölöskey (Farkas M., 34.). Edző: Mátyus János
Putnok: Botló – Molnár M. (Máthé, 113.), Zimányi A., Nyisalovits, Belényesi – Horváth Sz., Madarász (Sápi, 80.), Fehér B., Zimányi Á. – Marcinaskó (Kovács P., 71.), Bene. Edző: Koszta Péter
Gólszerzők: Rezes (108.), Kosztics (116.)

Az NB III Keleti-csoportjának két csapata, a licenchiány miatt az élvonalból kizárt Nyíregyháza Spartacus, valamint a Putnok FC mérkőzése zárta a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulóját. A találkozót ráadásul a köztelevízió sportcsatornája is élőben közvetítette.

A vezetőedzők előzetes nyilatkozatainak megfelelően alakult a játék: a hazaiak támadtak, a vendégek védekeztek, és várták a kontralehetőségeket. Mivel a nyíregyháziak minden helyzetüket kihagyták – illetve a játékvezető nem adott meg nekik egy jogos büntetőt –, a borsodiak pedig állták a sarat, de egy-két veszélyes ellenakciójuk végén ők sem voltak eredményesek, gól nélküli állásnál következhetett a szünet.

A második felvonásban szinte teljesen ugyanolyan volt a játék képe, mint korábban, azzal a különbséggel, hogy a putnokiaknak nem volt komoly lehetőségük – amikor a hajrában mégis volt, akkor tévesen lest intett a partjelző –, a Spartacus viszont továbbra is rohamozott, és egymás után hagyta ki nagyobbnál nagyobb helyzeteit.

A vendégvédelem a hosszabbítás első félidejében is jól, sőt bravúrosan működött, aztán a 108. percben egy hazai szöglet után elkövetett egy nagy figyelmetlenséget, amit Rezes László kihasznált. A borsodiak próbáltak beleerősíteni, vezettek is egy-két támadást, de a 116. percben Zoran Kosztics fejese végképp eldöntötte a továbbjutást (2-0).

Olvasói sztorik