NB II

Kispestről is igazolt a Dunaújváros

Czár Richárd és Melczer Vilmos is aláírt a DPASE csapatához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Czár-fivérek közül eddig Tibor neve csenghetett ismerősen Dunaújvárosban, hiszen a Dunaferr-DF-Renalpin FC élvonalbeli teremlabdarúgó-csapatának alapembere volt. De az NB II-es Dunaújváros PASE együtteséhez nem ő, hanem a testvére, Richárd érkezett – írja a klub honlapja.

A 23 éves játékos a Honvéd-MFA nevelése. 2010 őszén debütált a kispestiek felnőtt csapatában. Később egy évig kölcsönben az osztrák másodosztályú First Vienna FC-t erősítette, aztán Sopronba került. Tagja volt az U17-es és az U19-es válogatottnak is. Az újvárosiakkal egyéves szerződést kötött.

– Nagyon örülök, hogy Dunaújvárosba igazolhattam, ahol szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani ahhoz, hogy csapatomat a célok elérésében segíteni tudjam. Az egyesület múltját a testvéremen keresztül ismerem, aki hosszú időt töltött itt. Mindent el fogok követni azért, hogy minél többet lehessek pályán. Bízom abban, hogy a végelszámolásnál a legjobbak között leszünk majd – nyilatkozta Czár Richárd.

Rajta kívül Melczer Vilmos leigazolását is pénteken jelentette be a klub. A 29 éves középpályással Zalaegerszegről érkezett, és kettő plusz 1 évre írt alá.

A Sándor Károly Akadémián nevelkedett, majd a Bodajk és a Soroksár érintésével Siófokra szerződött, amellyel feljutott az első osztályba. Első NB I-es mérkőzését 2007-ben játszotta. A 2008-as idényben visszakerült az MTK-hoz, majd a Budaörs, ismét a Siófok, a Mezőkövesd, majd a Zalaegerszeg következett.

– Nagyon örülök, hogy a Dunaújvárossal egymásra találtunk, amelyhez a felkészülési időszak vége felé csatlakoztam. Zalaegerszegről érkeztem, ahol az alapozást ugyan elkezdtem, de az itteni játékosokhoz képest így is van lemaradásom. Ezt próbálom most mielőbb behozni. Szerencsém van, hiszen több korábbi csapattársam is Dunaújvárosban játszik, de rajtuk kívül a többiek is örömmel fogadtak. Jó látni, hogy a tapasztaltabb játékosok hogyan segítik a fiatalokat, akik megtalálták egymással a közös hangot. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy jó csapatunk legyen, mivel ennek az összetartásnak a pályán és a pontokban is látszódnia kell – mondta Melczer Vilmos.

Olvasói sztorik