NB II

A Gyirmótnak nem csak az olasz élcsapatok ellen megy

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Felkészülési mérkőzés:

Gyirmót FC – FC Ajka 2-1 (1-0)

Bágyogszovát, 200 néző. Játékvezető: Kovács G.

Gyirmót: Sebők Zs. – Nagy S., Lázár P., Balogh B., Völgyi – Kiss M., Madarász, Gyurján B., Farkas M. – Simon András, Simon Attila. Cserék: Somogyi, Hajba, Varga, Lengyel, Bohner, Molnár, Présinger, Füleki, Tóth. Edző: Bene Ferenc

Ajka: Gőcze – Zsirai (Pál), Császár (Mogyorósi), Kovács G. (Gunther), Zámbó, Horváth A. (Besztercei), Nagy, Kovács D. (Bölcsföldi), Sándor (Lattenstein), Major (Pavlitzky), Wittman (Olasz). Edző: Jákli Péter

Gólszerzők: Simon András, Tóth N., illetve Kovács G.

A 29. percben Simon András egy csel után húsz méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Az 59. percben Kovács D. szabadrúgását Somogyi kiütötte, Kovács Gergő jól érkezett és a kapu jobb oldalába helyezett (1-1). A 78. percben egy ajkai lehetőséget követően gyors kontrát vezetett a Gyirmót és Tóth N. higgadtan lőtt a hálóba (2-1).

A IX. Horváth Ferenc-emléktornán csapott össze a két NB II-es alakulat. Kiegyenlített első félidő után a másodikban sokkal élénkebb volt a játék. Az ajkaiak több helyzetet dolgoztak ki, mint a Gyirmót, de egy kivételével ezeket ki is hagyták. Egy héttel a rajt előtt nagyon hasznos előkészületi mérkőzést vívott az Ajka.

Edzői értékelések

Bene Ferenc, Gyirmót: – Időnként jó iramban fociztak a játékosaim, ismét bebizonyították, hogy tudnak gyorsan is játszani. Ha még koncentráltabbak leszünk, eredményesebb lesz a játékunk is.

Jákli Péter, Ajka: – A felkészülési időszak legjobb mérkőzésén vagyunk túl. A játék minden elemében egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokesélyes Gyirmótnak, a helyzetek alapján a győzelmet is megszerezhettük volna.

Forrás:veol.hu

Olvasói sztorik