NB II

Skótokat vert a Szolnoki MÁV

Kis Károly másodosztályú együttese Gajdos Zsolt duplájával 2-0-ra győzött a Ross County ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szolnoki MÁV FC – Ross County (skót) 2-0 (1-0)
Telki
Szolnok: Pokorni (Hrabina, a szünetben) – B. Tóth (Kovács O., a szünetben), Vermes, Papucsek, Rokszin (Fritz, 87.) – Kenderes, Nagy I. – Lengyel (Zvara, 83.), Gajdos (Hamar, 87.), Tóth B. – Horváth P. Edző: Kis Károly
Gólszerző: Gajdos (40., 64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombat délután Telkiben a skót élvonalban szereplő Ross County együttesével mérkőzött az NB II-es rajtra készülő Szolnoki MÁV FC.

Az első félidő vége előtt a nyáron Csákvárról szerződtetett Gajdos Zsolt lépett ki a védők közül, és a kifutó kapus mellett a hosszú alsó sarokba lőtt (1-0). A szünet után a skót együttes megpróbált egyenlíteni, de nem koronázta siker a törekvéseit, sőt Gajdos ismét betalált, így kétgólos győzelmet aratott a magyar csapat (2-0).

– Nagyon jó előkészületi mérkőzést játszottunk. Ellenfelünk igazolta azt, ami a skót futballt jellemzi. Erősek, fizikálisan nagyon jók voltak. Ennek ellenére tudtunk nyerni, de nyilvánvaló, hogy a hazai mezőnyben más vár majd ránk – értékelt a klub honlapján Kis Károly vezetőedző. – Nem azt szeretném hangsúlyozni, hogy a másodosztályú csapatok jobbak, mint ők, hiszen nem véletlenül végeztek ott, ahol. Igazából mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ezzel mi éltünk jobban. A helyzetkihasználásunk mindenféleképpen dicséretet érdemel, illetve az is, hogy végig pariban voltunk fizikálisan és kondícióban is. Azt pedig bátran merem mondani, hogy kombinatív játékban valamilyen szinten jobbak voltunk. Összességében nem szabad elrugaszkodni a talajtól, két hét múlva jön el az igazi vizsga, de az sem mellékes, hogy jól eső érzés egy ilyen csapat ellen nyerni.

Az augusztus első hétvégéjén esedékes bajnoki rajton a Szolnok a Soroksár vendége lesz. Érdekesség, hogy a tavaszi szezon utolsó fordulójában is egymás ellen mérkőztek, akkor a dél-pestiek 3-2-re győztek a MÁV FC otthonában.

Olvasói sztorik