NB II

Korai góllal győzött a Csank-csapat

A Zalaegerszeg 1-0-ra nyert a szlovén másodosztályú NK Verzej otthonában rendezett edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
NK Farmtech Verzej (szlovén) – Zalaegerszegi TE FC 0-1 (0-1)
Verzej, 100 néző
ZTE: Szappanos (Kovács D.) – Simonfalvi (Ekker), Króner, Fodor (Forgács), Horváth P. (Horváth M.) – Patvaros (Koller), Bedi – Bailo (Városi), Szőllősi (Szegleti), Babati (Murai) – Horváth R. (Daru). Edző: Csank János
Gólszerző: Babati (6.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton újabb felkészülési mérkőzésen lépett pályára a másodosztályú Zalaegerszeg csapata, amely a szlovén második ligás NK Farmtech Verzej vendége volt.

Jó döntésnek bizonyult, hogy az eredeti időponthoz képest fél órával korábban kezdődött a találkozó, hiszen a csapatok elkerülték a hőséget, de persze így sem fáztak… A Mura ártéri erdeje mellett pedig még kellemesebb volt a klíma, de persze nem ez volt a lényeg.

Az ellenfélről gyorsan kiderült, hogy nem igazán fogja megnehezíteni a zalaiak dolgát. Babati Benjámin a hatodik percben betört a tizenhatoson belülre a bal oldalon, és éles szögből nagyon szép gólt lőtt a hosszú sarokba (0-1). A ZTE együttesében először lépett pályára a hét elején szerződtetett Patvaros Zsolt, aztán a szlovénok az első félidő közepén máris hármat cseréltek.

Rutinosabb játékosok érkeztek a pályára, ezáltal szervezettebb lett a szlovénok játéka, és kevesebb zalai helyzet alakult ki a kapu előtt, viszont ziccer volt, amikor Horváth Roland egy az egyben vihette a kapusra a labdát, de lövése elakadt benne. Aztán Szappanosnak is hárítania kellett egy alkalommal.

A szünetben öt helyen változtatott csapata összeállításán Csank János, a hadrend viszont alapvetően maradt a korábbi. Inkább küzdelmes volt a mérkőzésnek ez a szakasza, a ZTE nem igazán tudott helyzeteket kialakítani és egyre több hiba csúszott a játékba. Főleg ki nem kényszerített labdavesztések voltak ezek, amelyek miatt megakadt a játék. Egy idő után Babati megunta ezt, és 25 méterről, szép lövéssel veszélyeztetett, amit a kapus fogott.

Egyre több lett a kemény összecsapás és ápolás, így szakadozott volt a mérkőzés, és inkább a Verzejnek akadtak lehetőségei. A hajrára a zalai keret fiataljai is lehetőséget kaptak, de az eredmény nem változott – bár a vendégeknek volt még két jó helyzetből elvégzett szabadrúgásuk is – vagyis ismét Babati Benjamin találata döntött a ZTE FC javára, aki szerdán, odahaza duplázott a Dinamo Zagreb II elleni győztes találkozón.

Hír még az egerszegiekkel kapcsolatban, hogy a hosszú ideig sérült Melczer Vilmossal szerződést bontanak, valamint az is, hogy elkészült a végleges NB II-es sorsolás, de az MLSZ versenybizottsága nem járult hozzá, hogy a ZTE a hazai találkozóit pénteken rendezze, így szombaton lesznek a meccsek – írja a zaol.hu.

Olvasói sztorik