NB II

Tömeges rosszullét Nyíregyházán

Ismét Abaújszántón játszott edzőmeccset a Spartacus, de idő előtt le kellett fújni.
Felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Termálfürdő Tiszaújváros 2-0 (1-0)
Abaújszántó
Nyíregyháza: Perger (Zán) – Rubus (Ötvös, a szünetben), Jagodics B., Törtei, Farkas M. – Abdouraman (Ács, a szünetben), Ramos (Kovács, a szünetben), Zofcák – Kosztics (Kapacina, a szünetben), Rezes (Vámos, a szünetben), Borsi. Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Kosztics (27.), Zofcák (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Újabb edzőmérkőzést játszott az élvonalból kizárt Nyíregyháza, ezúttal a szintén NB III-as Tiszaújváros ellen. Pölöskey Péter pihenőt kapott, a fiatalok közül pedig többen is vírusos betegséggel küzdöttek, így még a kezdés előtt is változtatott csapatán Mátyus János vezetőedző. Farkas Márk személyében egy próbajátékos is pályára lépett, a balhátvéd korábban Kisvárdán szerepelt.

A Szpari irányította a játékot az első félidőben, és több helyzetet is kidolgozott. Rezes és Kosztics lövése is alig kerülte el a kaput, és Abdouraman fejese is csak centikkel ment fölé. A 27. percben egy szép bal oldali támadás végén Igor Zofcák passzolta középre a labdát, az érkező Zoran Kosztics pedig közelről a kapuba lőtt (1-0).

A gól után is támadásban maradt a Nyíregyháza, de bátrabban kinyílt a Tiszaújváros is. A 37. percben ismét Kosztics veszélyeztetett, de lövését bravúrral fogta a kapus. A szöglet után Rezes került nagy helyzetbe Kosztics kapáslövése után, de ismét hárított az újvárosiak hálóőre. A 45. percben Abdouraman robbant be egy szöglet után, és alig ment mellé a labdája. Az első félidőben jól játszott a Szpari, és több góllal is vezethetett volna.

A második játékrészben a fiatalok közül többen is pályára léptek a Nyíregyházában, Kovács és Zán is először szerepelhetett a felnőtt együttesben. Rögtön egy hatalmas ziccer maradt ki: Borsi lépett ki középen, de mellé lőtt 15 méterről a 48. percben. A Szpari fiatal kapusa két perccel később nagyot védett. Az 55. percben növelte előnyét a Nyíregyháza: Kapacina beadására Zofcák érkezett pontosan, és a kapuba bombázott (2-0).

Kiegyenlített lett a játék, és jó volt az iram. A 64. percben Vámos lőtt távolról, de ezúttal is helyén volt a Tiszaújváros kapusa, és megfogta a labdát. A helyzet után emberhátrányba került a Szpari, Kapacina lett rosszul, megszédült, így nem tudta folytatni a játékot. A 75. percben aztán a játékvezető lefújta a mérkőzést, mivel többen is jelezték, hogy nincsenek jól, így a Nyíregyháza 2-0-ra megnyerte a rövidített találkozót – tudósított a klub honlapja.

– Sajnálom, hogy idő előtt ért véget a mérkőzés, de többen is jelezték a fiatalok közül, hogy nincsenek jól. Hét emberem maradt, így meg nem lett volna értelmi folytatni. A látottakkal elégedett vagyok, javul a játékunk – mondta Mátyus János vezetőedző.

Olvasói sztorik