NB II

Bejelentették a Kaposvár visszalépését

Hivatalossá vált, hogy az NB III helyett csak a megyei másodosztályban játszik a Rákóczi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bár egy ideje már nyílt titoknak számított, hogy az élvonalból kizárt Kecskemét, illetve a kieső és licencet sem kapó Pápa mellett az NB II-től elbúcsúzó Kaposvári Rákóczi sem lesz ott az NB III augusztusi rajtjánál, a hivatalos bejelentésre egészen a mai napig, szerdáig kellett várni.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a mögöttünk hagyott idényben olyan szigorításokat vezetett be a hazai bajnokságokban induló csapatok működtetésére vonatkozóan, amelyeket több nagy múltú egyesület – a Pécs, a Kecskemét, a Pápa és a Kaposvári Rákóczi – sem tud vállalni.

Annak ellenére, hogy az önkormányzat – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is jelentős összeggel kívánta támogatni a Kaposvári Rákóczit, az elmúlt időszak számos tárgyalása ellenére más szponzorral nem sikerült megállapodnunk.

A Kaposvári Rákóczi tulajdonosi köre ezért nem tudja szerepeltetni a csapatot a 2015–2016-os NB III-as bajnokságban – írta Czimmerman Árpád ügyvezető a klub honlapján.

Arról nem szól a közlemény, hogy melyik ligában állnak rajthoz a somogyiak, de a Somogy megyei igazgatóság honlapján már megjelent a megyei másodosztály mezőnyének összetétele, a Déli-csoportban pedig ott van a Kaposvári Rákóczi BFLA is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik