NB II

Skót élvonalbeli csapattal ikszelt a Soroksár

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Soroksár SC – Ross County (skót) 1-1 (1-0)
Telki
Soroksár: Bartos – Fülöp N., Pandur (Eördögh), Farkas A., Tóbiás (Gyárfás) – Szalánszki, Peszmeg – Kákonyi, Huszák (Szenes), Korozmán – Koós (Lovrencsics B.). Edző: Albert Flórián
A Soroksár gólszerzője: Huszák T. (tizenegyesből, 10.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kedden délután Telkiben lépett pályára az NB II-es Soroksár csapata, amelynek ellenfele a skót élvonal kilencedik helyezettje volt. A két együttes ugyanott jár a felkészülésben, hiszen a skótoknál is augusztus 1-jén kezdődik a bajnokság.

Az első félidő soroksári helyzettel kezdődött, majd a kezdeti megilletődöttség után a tizedik percben sikerült megszerezni a vezetést: Koós Gábor indította remekül Korozmánt, aki egy szép átvétel után elhúzta a kapus mellett a labdát, ő azonban buktatta. A büntetőt Huszák Tamás végezte el, és az elmozduló kapus mellett magabiztosan a háló közepébe emelt (1-0). Az irányítást a gól után sem engedte ki a kezéből a magyar csapat, amelynek több helyzetet is sikerült kidolgoznia, míg az ellenfél csak egy lesgólig jutott.

A második félidőre már agresszívabb skót gárda futott ki, megnyomták a játékrész elejét, és büntetőből sikerült egyenlíteniük (1-1). Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán, de támadásban már nem voltak annyira aktívak a dél-pestiek, mint az első félidőben. A hajrában a szerencse is velük volt, a vendégek kétszer is a kapufát találtak el. Újabb gól azonban már nem született, jó – sőt helyenként szemre is nagyon tetszetős – játékkal, nagyot küzdve bravúros döntetlent ért el a Ross County ellen a Soroksár – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik