NB II

Háromgólos vezetés után döntetlen – bajnok a Vasas

A házigazda Mezőkövesd az első félidőben 3-0-ra vezetett, de a Gyirmót a 91. percben egyenlített.
NB II, 29. forduló
Mezőkövesd-Zsóry FC – Gyirmót FC 3-3 (3-1)
Mezőkövesd, 900 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Mezőkövesd: Dombó – Sváb, Nánási, Gengeliczki, Búrány – Szeles, Takács P., Tajthy, Baracskai (Balajti, 62.) – Molnár G. (Lukávd R., 92.), Bajzát (Izing, 83.). Edző: Varga Attila
Gyirmót: Somogyi – Nagy S., Lázár P., Balog Z., Varga R. (Présinger, 34.) – Beliczky, Papp K., Cseri, Magasföldi (Oross, 81.), Kiss M. (Madarász, 51.) – Bobál G. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Molnár G. (2., 14.), Takács (tizenegyesből 30.), illetve Szeles (öngól 45.), Magasföldi (54.), Bobál G. (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vérbeli rangadóval vette kezdetét péntek délután a másodosztály utolsó előtti fordulója. A feljutási esélyét már elszalasztó, és újabb edzőváltáson áteső Mezőkövesd az osztályváltást éppen most biztosítani szándékozó Gyirmótot fogadta.

Az első perc végén Bajzát Péter előtt adódott ígéretes lehetőség, de gyenge lövését könnyedén fogta Somogyi. Újabb egy perc elteltével Bajzát pazar szólója és hajszálpontos beadása után Molnár Gábor fejese a hálóban landolt (1-0). A hatodik percben egy szöglet után Magasföldi József csúsztatott fejese okozott veszélyt, két perc múlva pedig Bobál Gergely lőtt a kapu mellé. A folytatásban is ígéretes támadásokat építettek a hátrányban lévő vendégek, míg a hazaiak inkább az ellenakciókra apelláltak.

A 14. percben Bajzát varázsolta Molnár Gábor lábára a labdát, aki megduplázta a borsodiak előnyét (2-0). A 29. percben Bobál újabb ziccert hagyott ki Dombó bravúros védése nyomán. A túloldalon büntetőt adott a játékvezető, mert a rendkívül rutinos Balog Zoltán eltalálta Takács Gábor lábát. A tizenegyest a sértett annak ellenére a kapuba lőtte, hogy Somogyi jó irányba vetődött (3-0). A 37. percben Magasföldi 13 méteres lövése arasznyival a kapufa mellett pattogott ki, majd kicsit távolabbról próbálkozott, ezt pedig Dombó védte. A szünet után mégis összejött a szépítés: Beliczky Gergő lapos beadása Szeles lábáról a kapuba került (3-1). A lefújás előtt Bobál gyenge lövését a gólvonalról mentették a kövesdiek.

A fordulás után megint Bobál hagyott ki ígéretes lehetőséget, ez is jelezte, hogy a játék képe nem változott, továbbra is a Gyirmót támadott. Az 54. percben Magasföldi megpattanó szabadrúgása a hálóba vágódott (3-2). Bobál fejjel veszélyeztetett, a 66. percben pedig Bajzát került kecsegtető helyzetbe, de rossz megoldást választott. A 72. percben a játékvezető szerint Nánási Balázs szabálytalankodott Beliczky Gergővel szemben – véleményes volt az eset –, ezért büntetőt adott, de a 19 éves Madarász Márk lövését Dombó Dávid bravúrral kivédte.

A 77. percben Genceliczki Gergőt ki akarta állítani a játékvezető, de aztán nagy nehezen rájött, hogy korábban nem volt sárga lapja, úgyhogy a pályán maradhatott. A 91. percben Cseri pontos beívelését Bobál Gergely fejelt a hálóba (3-3). A meccs összképe alapján igazságos a döntetlen, mert az első félidőben remekül játszó borsodiaknak a harmadik gól után nem sok veszélyes támadásuk volt, a győriek viszont szinte folyamatosan támadtak. Ha Bobál Gergely a ziccereinek csak a felét értékesíti, simán győznek a vendégek…

A mai döntetlennel biztossá vált a Vasas bajnoki címe, és az is, hogy ha a Békéscsaba legyőzi a Soroksárt és a Ceglédet, akkor megfosztja a Gyirmótot a második helytől.

Később:

19.30: Aqvital FC Csákvár – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Május 23. szombat

18 óra: BFC Siófok – Szigetszentmiklósi TK-Erima

18 óra: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV FC

18 óra: Ceglédi VSE – Kaposvári Rákóczi FC

18 óra: Soproni VSE-GYSEV – Vasas FC

19 óra: Zalaegerszegi TE FC – FC Ajka

19 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Soroksári SC

Olvasói sztorik