NB II

A csereember döntött Sopronban

A házigazda SVSE 1-0-ra győzött a Soroksár ellen az NB II 22. fordulójának nyitómeccsén.
NB II, 22. forduló
Soproni VSE-GYSEV – Soroksár SC 1-0 (0-0)
Sopron, 400 néző. Játékvezető: Szőts
SVSE: Halasi – Fazakas G., Sifter, Füredi, Bobál D. – Deme (Erdélyi, a szünetben), Kapacina (Szabó L., 56.) – Kovács Á., Eszlátyi (Zamostny, 82.), Holdampf – Horváth P. Edző: Supka Attila
Soroksár: Holczer – Vass Zs., Pandur, Farkas A., Gohér – Sándor I., Pál A., Lannert (Balaskó Cs., 85.), Péter A. (Szenes, 26. / Simita, 79.) – Huszák T., Lovrencsics B. Edző: Lisztes Krisztián
Gólszerző: Erdélyi (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A rossz formában lévő újonc Soroksár az egyre acélosabb Sopron otthonába látogatott a másodosztály 22. fordulójának nyitómeccsén, péntek este.

Annak ellenére, hogy az első félidőben nem született gól, és igazi helyzetet sem alakítottak ki a csapatok, lüktető 45 percet láthattunk. Mindkét együttes odatette magát, agresszívak voltak a játékosok, de ez egyszer sem jelentette a sportszerűség határának átlépését. Élvezetes volt Fazakas Géza és Pál András párharca (ráadásul mindketten 21-es mezben játszottak), és Holdampf is többször összecsapott a soroksári Péter Antallal. A legnagyobb lehetőség a vendégcenter, Lovrencsics Balázs előtt adódott, de a lábáról lecsúszott a labda lövés közben. A soproniak hiába voltak fölényben a szögletarányt tekintve, ezeket könnyedén hatástalanította a vendégvédelem.

A második félidőre aktívabban jöttek ki a hazaiak, akik a szélről belőtt labdákkal kísérletezgettek. Eszlátyi kétszer is érkezett, ám lábbal és fejjel sem találta le a kaput. A 79. percben azonban megszületett a találkozó egyetlen gólja: Szabó László, Eszlátyi, Szabó László háromszögelés után a csereember laposan lőtte be a labdát középre, ott Horváth Péter ügyesen elengedte, az érkező Erdélyi pedig 13 méterről a hálóba lőtt (1-0). Ezek után már nem tudott felpörögni a dél-pesti együttes, így a győzelemért többet tevő soproniak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

A 22. forduló további programja

Április 3. péntek

Aqvital FC Csákvár – Ceglédi VSE 2-3 (1-1) Tudósítás itt!

Április 4. szombat

16.30: FC Ajka – Kaposvári Rákóczi

18 óra: Mezőkövesd-Zsóry – Szeged 2011-Grosics Akadémia

18 óra: Vasas FC – Szolnoki MÁV FC

18 óra: Zalaegerszegi TE FC – BFC Siófok

Április 5. vasárnap

16.30: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Békéscsaba 1912 Előre

18 óra: Gyirmót FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima

Olvasói sztorik