NB II

Drámai hajrában nyert a Békéscsaba

Két gól és egy kiállítás volt a 90. perc után; a viharsarkiak 2-1-re győztek a Mezőkövesd elleni rangadón.
NB II, 19. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, játékvezető: Karakó
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Bagi, Spitzmüller, Király P. (Kertész T., 64. / Balogh Milán, 88.) – Viczián, Szilágyi P. (Fehér Zs., 87.). Edző: Zoran Szpisljak
Mezőkövesd: Kunsági – Sváb, Szeles (Baracskai, 84.), Gengeliczki, Dvorschák – Hegedűs D., Hegedűs Cs., Takács P., Kulcsár K. (Nyilas E., 70.) – Molnár G. (Lukács R., 70.), Bajzát. Edző: Tóth László
Gólszerzők: Viczián (70., 94.), illetve Takács P. (tizenegyesből 91.)
Kiállítva: Bajzát (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az egyaránt a feljutásra pályázó Békéscsaba és Mezőkövesd hétfő délutáni rangadójával zárult a másodosztály 19. fordulója. A meccset a viharsarkiak pályafelújítása miatt albérletben, a gyulai Grosics Akadémián játszották. Ehhez képest meglepően sokan voltak a lelátón.

Az első helyzet Viczián előtt adódott, de kicsivel a kapu mellé lőtte. A folytatásban a kövesdi kapus bravúrral tolt fölé egy csabai lövést – ez volt a meccs első igazán nagy helyzete. Később Király Patrik szabadrúgását is védte Kunsági Roland.

Az első félidőben nem született gól, a második felvonás pedig mezőnyjátékkal indult, majd bő hetven perc játék után Viczián találatával a csabaiak jutottak vezetéshez (1-0). Már biztosnak tűnt a viharsarkiak sikere, de a 91. percben büntetőből egyenlített a Kövesd (1-1), ám a lila-fehérek nem adták fel, és miután Bajzát Pétert ütésért kiállították, a legutolsó percben Viczián jóvoltából megszerezték a győztes gólt (2-1).

Bajnoki meccsen 460 perc után ismét gólt kapott az Előre, de ezt aligha bánják, hiszen sikerükkel megelőzték borsodi riválisukat a tabellán – tudósított a klub honlapja.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Nyilas Elek, az NB II-es Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője értékelte:

Eléggé hullámzó volt a játék a Békéscsaba vezetőgóljáig, egyszer az egyik csapat támadott, aztán a másik, tehát egymásnak adták a „kilincset”, de nagyon nagy helyzetig egyik csapat sem jutott. A gól jót tett a mérkőzésnek, hiszen utána felpörögtek az események és a Mezőkövesd is egy másik fokozatra kapcsolt. Próbáltak hosszabb felívelésekkel operálni a békéscsabai védelem ellen, ami meghozta a gyümölcsét, hiszen egy becsúsztatás után a mélységből érkező játékos kapta meg a labdát, abból történt a szabálytalanság, és abból az egyenlítés.

Az utolsó negyedóra eléggé sűrű volt, a Békéscsaba némileg visszaállt a vezetőgólja után, de aztán újra elkezdett támadni. Már mindenki azt hitte, hogy egy-egy marad, amikor a kilencvennegyedik percben egy szöglet utáni gólért súlyos árat fizetett a Mezőkövesd, hiszen a kapus és a védő közötti meg-nem-értés eredménye volt a találat – az egyértelműen hárítható dolog lett volna kövesdi részről, de egy figyelmetlenség miatt nem sikerült.

Olvasói sztorik