NB II

Tartja a lépést a Gyirmót

A győriek Oross Márton korai góljával győztek 1-0-ra az Ajka ellen az NB II 18. fordulójában.
NB II, 18. forduló
Gyirmót FC – FC Ajka 1-0 (1-0)
Gyirmót, 750 néző. Játékvezető: Molnár A.
Gyirmót: Somogyi – Balog Z., Présinger, Graszl, Madarász (Magasföldi, 80.) – Bohner (Nagy S., 62.), Papp K., Cseri T., Kiss M. – Beliczky, Oross (Bobál G., 65.). Edző: Sisa Tibor
Ajka: Jánosa – Besztercei, Köles, Asztalos, Nagy B. – Németh L. (Zsirai, 76.), Csordás, Gunther, Major – Sowunmi (Mihalecz P., 76.), Szabó Zs. Edző: Zoran Kuntics
Gólszerző: Oross (8.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A feljutásra pályázó Gyirmót a stabil középcsapatnak számító Ajkát fogadta az NB II 18. fordulójának zárómeccsén, vasárnap délután.

Zajlik az építkezés Gyirmóton, és ez nem csak a stadionon, hanem a csapaton is meglátszik, bár amennyire tudja, változtatja együttese összetételét Sisa Tibor vezetőedző. Oross Márton ma ismét a kezdőben kapott lehetőséget, és bő nyolc perc alatt meg is hálálta a bizalmat. Az Ajka középpályáján szerzett labdát a házigazda, a csatár lépéselőnybe került, és nagyjából húsz méterről szépségdíjas gólt szerzett (1-0).

Valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék ezután, ám Major ziccerben fölé lőtt, a másik oldalon pedig Beliczky önzőnek bizonyult, mert Oross megszerezhette volna második gólját, de társa a lövést választotta, a védők viszont blokkoltak. A vendégek a védők mögé belőtt labdákkal igyekeztek operálni, egy ilyen után Németh László előtt adódott lehetőség, de Somogyi remekül lépett ki a kapujából, és hárítani tudott.

A második félidőre úgy ment ki a Gyirmót, hogy megszerzi a második gólt és eldönti mérkőzést. Ennek megfelelően teljesen beszorította ellenfelét, ám a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is kihagyta. Az utolsó három percben megpróbálkozott az egyenlítéssel az Ajka, volt olyan szabadrúgás, amelyhez még Jánosa Tibor is előrement, de nem született gól. A Gyirmót teljesen megérdemelten nyert.

Szombaton játszották

Aqvital FC Csákvár – Szolnoki MÁV FC 2-1 (2-0)

Mezőkövesd-Zsóry FC – Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (1-0)

Vasas FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-0 (0-0)

Zalaegerszegi TE FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-1 (1-0)

Ceglédi VSE – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-1)

Soroksár SC – FGSZ Siófok 1-1 (0-1)

Pénteken játszották

Soproni VSE-GYSEV – Békéscsaba 1912 Előre FC 0-2 (0-0)

Tudósítás és szakértői elemzés itt!

Olvasói sztorik