NB II

ZTE: győzelem és sérülés

Az egerszegiek hazai környezetben 2-0-ra nyertek a horvát harmadosztályú Medimurje Cakovec ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Zalaegerszegi TE – NK Medimurje Cakovec (horvát) 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg
ZTE: Szappanos (Czirjék) – Króner, Kovács G., Forgács A., Fodor M. – Szakály A. (Bíró), Simonfalvi (Bedi), Babati (Zsiga), Szöllősi F. (Murai) – Városi (Bailo), Vittman (Délczeg). Edző: Lendvai Miklós
Gólszerzők: Babati (43.), Bíró (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A téli felkészülés során először szerepelt odahaza a ZTE, amely ráadásul először játszott füves pályán a sok műfüves gyakorlás és edzőmeccs után. A keretben ott volt az erdélyi Zsiga Ervin, aki próbajátékra érkezett. Hiányzott viszont Horváth Péter, akit ezen a héten igazoltak a Lenti TE-től, de nem úszta meg az influenzát, szombatra kidőlt a sorból.

Az egerszegiek rámenős ellenféllel találkoztak, amely agresszív stílusával kellemetlenségeket is okozott. Lendvai Miklós vezetőedző nem volt mindig elégedett a látottakkal, aztán Babatinak akadt két ígéretes lövése, de ezek elkerülték a kaput. A szakvezető már az első félidőben kénytelen volt váltani, Simonfalvi Gábor ugyanis egy ütközés után a földön maradt, kiugrott a válla, és a kórházba vezetett az útja.

A ZTE a szünet előtt gólt szerzett: a 44. percben egy pontos akció végén, Kovács Gergő átadását követően Babati nem hibázott (1-0). A játék különösebben nem változott a második felvonásban, sok volt a kemény belépő és kevés a helyzet, de a ZTE-nek egy-egy villanása azért akadt a kapu közelében, bár igazi veszély nem alakult ki ezekből. Az egerszegiek többet birtokolták a labdát, és a találkozó végéhez közeledve Bíró András egy szép fejessel biztosította csapata győzelmét (2-0).

Legközelebb már a jövő szombati, Békéscsaba elleni, hazai bajnoki találkozó következik a zalaiak számára. Addig vannak még nyitott kérdések, például, hogy mi lesz Városi Viktor sorsa. Simonfalvi Gábor vállát a kórházban helyre tették és rögzítőkötést kapott – írja a zaol.hu.

Olvasói sztorik