NB II

Tizenegyesekkel ötödik a Gyirmót

Sisa Tibor másodosztályú csapata maga mögé utasított egy bosnyák élvonalbeli ellenfelet.
Istria Winter Cup, az 5. helyért
FK Borac Banja Luka (bosnyák) – Gyirmót FC 1-1 (0-0, tizenegyesekkel: 3-5)
Novigrad, Horvátország
Gyirmót: Deli – Nagy S., Balog Z., Varga R., Fejes J. (Lázár P., 55.) – Kiss M., Csemer, Molnár M. (Oross, 47.), Paku (Papp K., 48.) – Gyurján B., Szegi (Bohner, 76.). Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Marceta (92.), illetve Kiss M. (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmót FC szombaton a helyosztóval befejezte szereplését az Istria Winter Cup-on, és ezzel a horvátországi edzőtábor is lezárult. Az NB II-es csapat ellenfele a bosnyák élvonalban hatodik helyezett FK Borac Banja Luka volt.

Az első percben Stokic lépett ki ziccerben, ám Deli látványos védéssel menteni tudott, és ugyanez a jelenetsor két perccel később megismétlődött. A hetedik percben Zeravica 25 méteres szabadrúgását védte a magyar kapus. A 15. percben Paku került ziccerbe, de a labda egy kicsit mögé érkezett, így kimarad a nagy helyzet. Tíz perccel később Csemer továbbított Molnárnak, aki a kapufa mellé lőtt. A harmincadik percben Kiss Máté szögletét Csemer fejelte kapura, de a bosnyák kapus bravúrral hárított. A szünet előtt Kiss ugratta ki Szegit ziccerben, de a kifutó kapus lábbal mentett.

A fordulás után Kiss Máté bombázott 25 méterről a bal felső sarok mellé. A 63. percben Papp Kristóf buktatta ellenfelét a tizenhatoson belül, de Zeravica büntetőjét Deli kivédte. Öt perc elteltével Kiss szabadrúgásból a jobb alsó sarokba talált (0-1). A 92. percben Dujakovic beívelése után Marceta fejelt középen a kapuba (1-1).

Mivel 1-1 lett a végeredmény, tizenegyesek döntöttek az ötödik helyről. Csemer, Bohner, Oross, Cseri és Kiss Máté is értékesítette a sajátját, Deli viszont kivédett egy bosnyák lövést, így a Gyirmót nyerte a párharcot.

A tornán erős, kiegyensúlyozott csoportba került a magyar csapat, amely a körbeverések miatt végül csak az ötödik helyért játszhatott. A gyirmótiak vasárnap érkeznek haza, jövő héten otthon folytatják a felkészülést, szerdán pedig az élvonalbeli Dunaújvárossal játszanak, helyszínt később jelölik ki – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik