NB II

Andorka gólt lőtt Siófokon

A Gyirmót csatára a balatoniak soraiban tűnt fel, és betalált a Szigetszentmiklós kapujába.
Felkészülési mérkőzés
FGSZ Siófok – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-1 (0-0)
Siófok
Siófok: Ambrusics – Fülöp N., Csató M. (Szűcs I., a szünetben), Polényi, Futó (Mogyorósi, a szünetben) – Kákai (Papp M., 50.), Vass M., Peszmeg, Bakos (Ivancsics, a szünetben), Molnár – Andorka. Edző: Soós Imre
SzTK: Horváth L. – Benkő-Bíró, Tóth F., Vágó L. – Bonifert, Puskás, Barna Zs., Hevesi-Tóth, Domokos – Szepessy, Szabó B. Edző: Székely Tibor
Gólszerzők: Andorka (62.), illetve Vágó L. (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Siófokon edzőtáborozó Szigetszentmiklós szerdán két felkészülési mérkőzést játszik, első ellenfele a házigazda balatoni együttes volt, amelyben pályára lépett a Gyirmót csatára, Andorka Péter is. Visszatért a klubhoz Mogyorósi József is, aki legutóbb Kecskeméten, majd Ajkán futballozott.

A 13. percben éppen Andorka fordult kapura, de közeli lövése elment keresztben a gólvonal előtt. Egy perccel később az SzTK kapusa, Horváth László bemutatta első védését. A szögletet követően Bakos ígéretes lövése célt tévesztett. A 17. percben Andorka indítása után Molnár belelőtte a labdát Horváth kapusba. A 31. percben Szepessy lőtt közelről kapura, de Ambrusics reflexmozdulattal kivédte.

Tíz perccel később Peszmeg adott remek keresztlabdát Molnárnak, aki ziccerben vitte Horváthra, de néhány centivel a kapu mellé lőtte. Ezután Andorka vezette az utolsó védőre a labdát, de nem tudta mellette elvinni, mert szögletre rúgta Tóth Ferenc. A szünet előtt Fülöp Noel jól tekerte be a labdát, a hosszú oldalon Andorka lőtt, de Horváth nagyot védett. Siófoki fölény volt jellemző az első félidőre, a miklósiaknak is voltak helyzeteik, de nem olyan sok.

A 62. percben egy gyönyörű beadás után Andorka lőtte a hálóba a labdát közelről (1-0). Ezután folyamatos kakaskodás volt jellemző, ezt csak fokozták a játékvezetők rossz döntései. A 68. percben Peszmeg óriási bombáját Horváth a remek formában lévő Horváth megfogta. Újabb tíz perc elteltével Bonifert szögletét Vágó Levente kotorta a hálóba (1-1). A vendégek csapatkapitánya, Barna Zsolt ezúttal is remekül szervezte együttese játékát.

A 86. percben Bonifert lőtt közvetlen közelről, de Ambrusics bravúrral védte. Az első félidőben végig a Siófok volt a kezdeményezőbb, de a második félidőt a Szigetszentmiklós uralta, sikerült is egyenlítenie – tudósított az onlajnok.com.

– Tökéletesen szolgálta a felkészülésüket a mai mérkőzés, erős ellenféllel játszhattunk – mondta a klub honlapján Soós Imre, a Siófok vezetőedzője. – Az első félidőben több gólszerzési lehetőséget is kialakítottunk a Szigetszentmiklós kapuja előtt, de Horváth László többször bravúrral védett. A második félidőben egy nagyszerű támadás végén sikerült előnybe kerülni, de egy szöglet utáni kavarodásból egyenlített az ellenfél, amely a figyelmetlenségünk számlájára írható. Örülök annak, hogy Andorka Péter góllal mutatkozott be, de rajta kívül több jó egyéni teljesítményt láttam a pályára lépő játékosok közül.

Olvasói sztorik