NB II

Osztálytárs ellen nyert a Békéscsaba

A házigazda viharsarkiak 4-0-ra győztek csere nélkül a Szeged-Grosics elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre SE – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-0 (2-0)
Békéscsaba, 70 néző. Játékvezető: Lovas
Békéscsaba: Mursits – Balogh Milán, Balogh Miklós, Fehér Zs., Zámbori, Borbély, Spitzmüller, Beke, Birtalan, Pilán, Vólent. Edző: Zoran Szpisljak
Szeged: Belecsan – Szabó P., Markovics, Máté P., Mészáros (Zabari), Zelenyánszki, Veszelinov (Hegedűs E.), Kéri, Fitos (Polareczki), Hegedűs M., Germán (Zádori). Edző: Nyilas Elek
Gólszerzők: Beke, Vólent, Borbély (tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két edzőmérkőzés várt szerdán a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Békéscsaba csapatára is, ezért az egymás elleni találkozójukon egyik oldalon sem volt csere.

A csabaiak között több próbajátékos is szerepet kapott, a Pécsről érkező Beke például mintegy negyedórával a kezdés után góllal próbálta meg meggyőzni a szakvezetést a leigazolásának szükségességéről, beadása inkább lövésszerű volt, ami után Belecsan csak beljebb tudta segíteni a labdát (1-0).

A Szeged-Grosicsnak is megvoltak a lehetőségei, azonban a kapu előtt rendre pontatlannak bizonyultak a vendégek. Beke a félidő hajrájában gólpasszal jelentkezett, Vólent tudott kilépni a szegedi védők gyűrűjében, és a kapus mellett a hálóba passzolta a labdát (2-0).

A látogatók nem tudták felgyorsítani a játékukat a második félidőben, Markovics pedig csak szabálytalanság árán tudta megállítani Pilánt a tizenhatoson belül a játékrész derekán, így büntetőt rúghatott az Előre, amit Borbély gólra váltott (3-0). A folytatásban sem sikerült szépítenie a Szeged-Grosicsnak, amely így háromgólos vereséget szenvedett a békési megyeszékhelyen – írja a szegedma.hu.

Olvasói sztorik