NB II

Harcos meccsen szegedi iksz

A másodosztályú Szeged-Grosics 1-1-et játszott a román UTA Arad ellen a gyulai műfüvön.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szeged 2011-Grosics Akadémia – UTA Arad (román) 1-1 (1-1)
Gyula, Grosics Akadémia
Szeged-Grosics. 1. félidő: Szántai – Szabó P., Szilvási, Markovics, Mészáros, Fitos, Berde, Veszelinov, Zabari, Karacs, Polareczki. 2. félidő: Szántai – Oláh G., Szilvási, Szabó Cs., Pászka, Kéri, Máté P., Hegedűs E., Zelenyánszki, Oláh L., Germán. Edző: Nyilas Elek
A Szeged-Grosics gólszerzője: Berde

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendég aradiak patinás múltjuk ellenére tavaly kiestek a román harmadosztályból, ugyanakkor a Gyulán rendezett összecsapáson gyorsan vezetést szereztek. A szegediek felvették a kesztyűt a meglehetősen harapósan, harcosan futballozó románokkal, és a próbajátékon lévő Berde István találatával még szünet előtt egyenlítettek. Újabb találat már nem született, így a két fél összecsapása ezúttal egálra végződött.

Hazai oldalon Szilvási, Berde és Polareczki mellett egy újabb tesztjátékos kapott lehetőséget Karacs Péter személyében. A húszéves támadó a Bp. Honvád második csapatában összesen kilenc alkalommal lépett pályára az NB III Keleti-csoportjában az ősz folyamán, és egy gólt szerzett. A próbázók sorsáról a jövő héten születik döntés. Nyilas Elek vezetőedző ugyanakkor elárulta: szakmai részről javasolják a játékosok szerződtetését a klubvezetés felé, hiszen úgy látják, erősítést jelenthetnének az együttes számára.

A Szeged-Grosicsra legközelebb január 28-án vár felkészülési mérkőzés, rögtön kettő is. A keret egyik fele 15 órától Békéscsabán szerepel majd, míg a játékosok másik felére a harmadosztályú Gyula vár 18 órától – írja a szegedma.hu.

– Bár a műfű meglehetősen csúszott ebben az időben, ettől függetlenül rendkívül hasznos volt ez a mérkőzés. Nagyon örülök, hogy ezzel a csapattal tudtunk játszani, mert harcos, agresszív ellenféllel találkoztunk – kezdte értékelését Nyilas Elek, a Szeged-Grosics edzője. – Az ilyen meccseket a magyar labdarúgók hagyományosan nem szeretik, szúrós, helyenként rugdosódós, agilis játék zajlott a pályán az Aradnak köszönhetően. Ennek hatására viszont érezhették a játékosok, hogy ez egy férfias küzdelem. Persze, fáradt a keret, természetesen nem az edzőmérkőzésekre készülünk, hanem a Siófok elleni bajnoki rajtra. Az edzésmunkánk intenzitása ennek megfelelően épül fel, és bár ezek a meccsek adnak némi képet, de ebben a periódusban a játékosok fáradtan mozognak. Mindig azt mondom, hogy aki ilyenkor nem fáradt, az nem csinál jól valamit. Ugyanakkor a játékosok a mostani állapotukhoz képest, ami jelentősen megnehezíti, hogy frissen mozogjanak, nagyon sokat dolgoztak, keményen odatették magukat. Az ellenfél viselkedése jó tempót hozott ki a csapatból, nem mondhatom azt, hogy lazsáltak volna a játékosok.

Olvasói sztorik