NB II

Simán nyert a Szeged-Grosics

Az NB II újonca hazai környezetben, Gyulán győzött 5-1-re a Hódmezővásárhely ellen.
Felkészülési mérkőzés
Szeged 2011-Grosics Akadémia – Hódmezővásárhelyi FC 5-1
Gyula, Grosics Akadémia
Szeged-Grosics: Szántai – Oláh G., Szabó Cs., Szilvási, Veszelinov, Zabari, Berde, Szabó P., Hegedűs, Fitos, Kovács B. Cserék: Fogarasi, Pászka, Szűcs, Zelenyánszki. Edző: Nyilas Elek
Gólszerzők: Kovács B., Zelenyánszki (2), Pászka, Szilvási, illetve Nikutovics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai környezetben, a gyulai Grosics Akadémián játszotta első téli felkészülési mérkőzését az NB II-es Szeged 2011 csapata, amely a Csongrád megyei első osztályban éllovas Hódmezővásárhelyt fogadta.

A szegediek kezdőjében több olyan labdarúgó is helyet kapott, akik az ősszel kevesebb lehetőséghez jutottak, illetve próbajátékost is tesztelt Nyilas Elek. A fiatal védő, az ősszel Siófokon szereplő Szilvási Zoltán góllal győzhette meg a szakmai stábot arról, hogy érdemes leigazolni. A korábban véglegesített igazolások közül Szántai Levente és Vladimir Veszelinov is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, bár labdabirtoklásban ellenfele fölé nőtt a Szeged-Grosics, azonban a HFC támadásaiban is ott volt a veszély, a Mezőkövesdről igazolt Szántai Levente is bemutatkozhatott új csapatában védésével. Érezhető volt, hogy ez az első mérkőzés a téli szünetet követően, nem csak a szokatlan összetétel miatt akadtak pontatlanságok a pályán, majd a fiatal Kovács Balázs szerezte meg a vezetést a szegedieknek (1-0).

A második félidőben még jobban átvette a meccs irányítását a Szeged-Grosics, látszott a kétosztálynyi fizikális és egyéb különbség, amelyet jól használtak ki a hazaiak. A csereként beálló Zelenyánszki duplázni tudott (3-0), míg a HFC egy szép támadás végén szerezte meg becsületgólját (3-1). Szilvási végül egy fejes góllal adhatott pluszindokot a leigazolására (4-1), igaz, fizikális lemaradása van, az ősszel a Siófokban is mindössze három mérkőzésen léphetett pályára sérülés miatt. A védőnek élvonalbeli múltja is van, hiszen az előző évadban négy mérkőzésen pályára lépett a Mezőkövesd színeiben. Hogy csatlakozik-e végérvényesen a szegedi csapathoz, csak később dől el – írja a szegedma.hu.

– Ez a mérkőzés mindenben megfelelt az ilyenkor elvártaknak, hiszen az összeszokottság hiánya is felfedezhető volt. Voltak szép megoldásaink, a második félidőben pedig dinamikus, gyors támadásokat tudtunk vezetni. A próbázókról szerettünk volna bővebb képet kapni, a későbbiekben döntünk velük kapcsolatban – mondta Nyilas Elek, a Szeged-Grosics vezetőedzője.

Olvasói sztorik