NB II

Egerből ingázik Dvorschák Gábor

A Mezőkövesd középhátvédje továbbra is követni fogja előző klubja, a Haladás eredményeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály harmadik helyezettje, a feljutási álmokat dédelgető Mezőkövesd együttese eddig aktívan szerepel az átigazolási piacon. A két biztos távozó mellett több érkezőt is bejelentettek. Az eddigi legnagyobb név talán a Haladás volt középhátvédje, Dvorschák Gábor. A 25 éves játékos alapembere volt az ősszel nem túl fényesen szereplő szombathelyieknek. Szentes Lázár vezetőedző nem tartott igényt a korábban Németországban is megforduló védőre, de ha minden jól megy, fél év múlva ismét az NB I-ben futballozhat, hiszen új csapata mindössze egy ponttal van lemaradva a feljutó helytől. Ezt a különbséget bőven lesz ideje behozni Tóth László együttesének tavasszal…

A Rangadó.hu érdeklődésére Dvorschák Gábor mesélt az első mezőkövesdi napjairól.

– Az őszi szezon során stabil kezdőjátékos volt a Haladásban. Meglepte, hogy távoznia kellett?
– A nyáron mindenképpen lejárt volna a szerződésem, és amikor leültünk a vezetőkkel megbeszélni a továbbiakat, akkor a vezetőedző elmondta, hogy nem számít rám. Nem mondom, hogy nem lepett meg, de elfogadtam – mondta Dvorschák Gábor.

– Összességében hogyan értékeli a Szombathelyen eltöltött időszakot?
– Amikor tavasszal a Haladáshoz igazoltam, négy meccsen léptem pályára és két gólt szereztem. Úgy éreztem, jól ment a játék. Ősszel az egész csapatnak nagyon hullámzó volt a teljesítménye, de sokkal több van a Haladásban, mint amit ebben a szezonban eddig nyújtott. Vannak olyan emberek, akikkel továbbra is tartani fogom a kapcsolatot. A csapat eredményeit pedig folyamatosan nyomon követem majd.

– Miért döntött a Mezőkövesd mellett?
– A Mezőkövesd vette fel a kapcsolatot a Haladással, hogy szeretnének leigazolni, és végül létrejött az egyezség. Komoly céljai vannak a csapatnak, köztük a visszajutás az élvonalba. Már el is költöztem Szombathelyről, Egerben fogok lakni, és onnan járok majd edzésre.

– Milyenek az első benyomásai a csapatot illetően?
– A csapattársak nagyon szimpatikusak, úgyhogy nem lesz gond a beilleszkedéssel. Jelenleg napi két edzésünk van, de jól érzem magam.

Olvasói sztorik