NB II

Ezúttal sem nyert a Csákvár

Az újonc hazai pályán 2-2-t játszott az FC Ajka ellen az NB II 15. fordulójának nyitómeccsén.
NB II, 15. forduló
Aqvital FC Csákvár – FC Ajka 2-2 (1-1)
Csákvár, 400 néző. Játékvezető: Takács J.
Csákvár: Szabó B. – Ambrus, Sötét, Kocsis G., Hajdú S., Köntös – Molnár T., Bakos Sz., Domján (Mihály D., a szünetben), Horváth R. (Varga Z., 73.), Gajdos Zs. Edző: Toldi Gábor
Ajka: Jánosa – Köles, Pákai, Zámbó, Horváth L. – Németh L. (Kalász, 90.), Varga G. (Lattenstein, 70.), Gunther – Merk, Sowunmi, Major N. Edző: Zoran Kuntics
Gólszerzők: Gajdos Zs. (34., 65. – az elsőt tizenegyesből), illetve Sötét (öngól 24.), Sowunmi (58.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ligakupában és a Magyar Kupában elért jó eredmények ellenére a bajnokságban meglehetősen gyengén szerepel mostanság az újonc Csákvár, amely a kiesőzónában tartózkodik; az előző fordulóban például az addig nyeretlen Balmazújvárostól kapott ki. Az őszi utolsó (15.) forduló péntek esti nyitómeccsén az ugyancsak alsóházi Ajkát fogadta.

A 24. percben Kocsis rosszul passzolt a felezővonalnál, a vendégek azonnal kontráztak: Merk élesen tekert középre, és a labda a Sowunmival birkózó Sötétről a hálóba pattant (0-1). A 34. percben Molnár Tibor elől a kapujából kifutó Jánosa még menteni tudott, de a labda Horváth Roland elé került, akit azonban Pákai buktatott a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Gajdos higgadtan helyezte a kapu közepébe (1-1). Az első félidő első fele egyértelműen a vendég Ajkáé volt, és vezetése még úgy sem mondható érdemtelennek, hogy a hazaiak szerezték az ő góljukat. Fél óra elteltével kezdte azt játszani a Csákvár, amit hazai pályán szokott, és ennek megérdemelt egyenlítés lett a vége.

Az 58. perc: Gunther lövése kipattant Szabó Balázsról, érkezett Sowunmi, és a fekvő kapus fölött a kapu közepébe emelt (1-2). A 65. percben Mihály Dávid indításával Molnár Tibor futott el a bal oldalon, keményen középre lőtte a labdát, Gajdos Zsolt a testi épségét sem kímélve, tíz méterről azonnal kapura bombázott, a labda pedig a vetődő Jánosa Tiborról a bal alsóba vágódott (2-2) – tudósított az aqvitalfc.hu.

A további program

November 22. szombat

13 óra: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Szigetszentmiklósi TK-Erima

13 óra: Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre FC

13 óra: Soroksár SC – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC

13 óra: FGSZ Siófok – Gyirmót FC

14 óra: Soproni VSE-GYSEV – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

14 óra: Zalaegerszegi TE FC – Kaposvári Rákóczi FC

16 óra: Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC

Olvasói sztorik