NB II

Kis szerencsével pontokkal vezetne a Mezőkövesd

Kulcsár Kornél szerint végig szoros lesz a bajnokság és három csapat között fog eldőlni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II tabelláján nagyon csekély különbség van az első öt helyezett között. A tavasszal még az élvonalban szereplő Mezőkövesd az előző fordulóban kihasználta a Vasas botlását, és feljött a második helyre. Bár a csapatnak több hiányzója is volt, így sem okozott gondot az újonc Csákvár idegenbeli legyőzése (3-0). A borsodiak legénysége a következő fordulóban, vasárnap a Sopront fogadják.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Mezőkövesd középpályása, Kulcsár Kornél értékelte a Csákvár elleni meccset, illetve elmondta, hogy sárga lapjai miatt ki kell hagynia a következő mérkőzést.

– Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés számunkra, hiszen egyből tizenegyest kapott az ellenfél, de szerencsére kihagyták. Utána, úgy gondolom, mi irányítottunk és megérdemelten nyertünk, még ilyen különbséggel is – mondta Kulcsár Kornél.

– Mennyire hiányzott a csapatból a sérült Balogh Balázs, illetve az eltiltott Takács Péter?
– Persze hogy hiányoztak, de ezért vagyunk jó csapat, mert a kispadunkon is olyan játékosok ülnek, akik komoly NB I-es múlttal rendelkeznek és megfelelően tudják őket helyettesíteni.

– Mennyire változott meg a taktika a két játékos kiesésével?
– Nem változott meg a taktikánk, mert ők kiestek. Ugyanazt a játékot próbáljuk mindig játszani, attól függetlenül, hogy ki játszik. Az más kérdés, hogy most ezt a pálya nem tette lehetővé.

– Azzal, hogy a Vasas kikapott, a tabella második helyére kerültek. Sikerülhet hosszútávon is ott maradni?
– Úgy gondolom, ha egy kicsi szerencsénk lett volna az elmúlt bajnokikon, pontokkal kéne vezetnünk ezt a bajnokságot. Csak magunknak köszönhetjük, hogy nem vezetünk már jó néhány ponttal, és úgy néz ki, a Vasas sem csak a saját maga ellenfele, ahogy ugye már hallottuk egy-két nyilatkozatban, sőt…

– Az NB II-ben kezd elszakadni a mezőny, viszont az első öt helyezettet csak néhány pont választja el egymástól…
– Szerintem végig szoros lesz a bajnokság. Úgy gondolom, három csapat között fog eldőlni a feljutás sorsa. A többieknek nem érzem olyan erősnek a keretét, de mint látjuk, bárki megverhet bárkit ebben a bajnokságban.

– A következő fordulóban a Sopront fogadják. Milyen mérkőzésre számít?
– Vasárnap jön a Sopron, sajnos nem játszhatok, mert megkaptam az ötödik sárgámat. Mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de nem szabad lebecsülni az ellenfelünket. Ha kellően koncentrálunk, mi fogunk nyerni.

Olvasói sztorik