NB II

Öt büntető volt Siófokon

A balatoniak továbbra is nyeretlenek az NB II-ben, miután 2-2-t játszottak a Zalaegerszeg ellen.
NB II, 7. forduló
FGSZ Siófok – Zalaegerszegi TE FC 2-2 (1-0)
Siófok, 350 néző. Játékvezető: Szilasi
Siófok: Tajti – Gubicza, Baranyai, Kovács J., Gárdos A. – Fülöp N., Kirchner (Kozma, 78.), Ivancsics (Eisenberger, 81.), Peszmeg, Papp M. (Papp Sz., 90.) – Daru. Edző: Horváth Károly
ZTE: Szappanos – Króner, Fodor M., Forgács A., Farkas N. – Simonfalvi, Horváth A. (Vittman, 62.) – Bailo (Bíró A., 75.), Szöllősi F., Babati – Délczeg. Edző: Lőrincz Emil
Gólszerzők: Ivancsics (12.), Daru (59.), illetve Simonfalvi (55.), Délczeg (88.)
Kiállítva: Daru (59.), Kovács J. (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az odahaza jól szereplő, idegenben viszont gyengélkedő Zalaegerszeg, valamint a várakozásoknál rosszabbul rajtoló, nyeretlen Siófok péntek délutáni meccsével kezdődött az NB II hetedik fordulója.

A 12. percben Daru Bence cselezett a tizenhatoson belül, azonban Farkas Norbert szabálytalankodott vele szemben, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ivancsics Gellért állt a labda mögé, és a jobb alsó sarokba lőtt. Szappanos kapus jól érezte az irányt, de hárítani nem tudott (1-0). A 14. percben Papp Máté beadását Kirchner hét méterről, kapásból ellőtte, Szappanos azonban bravúrral a keresztléc fölé tolta a labdát.

A 44. percben Szöllősi Ferenc 17 méteres löketét Tajti óriási bravúrral hárította. Kisvártatva Farkas Norbert meglökte Peszmeg Viktort nyolc méterre a kaputól, a bírónál ez is tizenegyes, azonban Szappanos ezúttal kivédte Ivancsics kísérletét, majd Peszmeg ismétlését is. Sok helyzetet nem hozott az első játékrész, mégis adódtak lüktető periódusok. Inkább a siófokiak akarata érvényesült, de két büntetőből csak egy gólt szerzett a házigazda.

A szünet után Fülöp Noel fellökte Délczeg Gergelyt a tizenhatoson belül, a játékvezető ismét büntetőt fújt. A sértett állt a labda mögé, de Tajti Norbert bravúrosan szögletre mentett. Az 54. percben Szöllősi beívelt beadását Simonfalvi a kapufára fejelte, ahonnan bevánszorgott a labda a gólvonal mögé (1-1). Két perccel később Farkas Norbert buktatta Ivancsicsot, jöhetett a meccs negyedik büntetője (ebből hármat Farkas hozott össze). Daru Bence értékesítette a tizenegyest, ezzel ismét a siófokiak vezettek (2-1).

A hatvanadik percben Daru megkapta második sárga lapját, ezért emberelőnybe került a ZTE. A 86. percben Kovács János felrúgta Vittmant, a játékvezető befújta a mérkőzés ötödik büntetőjét is. A hazaiak védője piros lapot kapott, a zalaiak pedig Délczeg lövésével egyenlítettek. Eseményekben gazdag mérkőzést játszott a két csapat, hiszen öt tizenegyest is láthatott a szerény létszámú publikum. A siófokiak kettős emberhátrányban fejezték be a találkozót, amit a zalaegerszegiek a végén ki is használtak, igaz, a döntetlennek igazából egyik csapat sem örülhetett – tudósított az onlajnok.com.

A 7. forduló további programja

Szeptember 27. szombat

16 óra: Szeged 2011-Grosics Akadémia – Mezőkövesd-Zsóry FC, helyszín: Gyula

16 óra: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Gyirmót FC

16 óra: Békéscsaba 1912 Előre FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

16 óra: Ceglédi VSE – Aqvital FC Csákvár

16 óra: Soroksár SC – Soproni VSE-GYSEV

18 óra: Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – Vasas FC

18 óra: Kaposvári Rákóczi FC – FC Ajka

Olvasói sztorik