NB II

Rangadót nyert a Kaposvár a Vasas ellen

A Rákóczi 3-1-re nyert az eddig hibátlan angyalföldiek ellen az NB II ötödik fordulójában.
NB II, 5. forduló
Kaposvári Rákóczi – Vasas FC 3-1 (1-0)
Kaposvár, 700 néző. Játékvezető: Berkes
Kaposvár: Somodi – Hadaró, Kovács O., Vermes, Karacs – Zsdrál (Albert Á., 86.), Kiss M., Dominic (Kozics 78.), Nagy K. (Hampuk 92.), Kovács T. – Rajczi. Edző: Márton Gábor
Vasas: Németh G. – Görgényi, Grúz, Rodenbücher, Hajdú N. – Vida, Berecz, Nagy T. (Tamás L., 75.), – Ferenczi I. (Polényi, 68.), Remili, Nagy D. (Ádám M., a szünetben). Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Dominic (30.), Kiss M. (63.), Rajczi (67.), illetve Remili (tizenegyesből 60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A listavezető Vasas és a tavasszal még NB I-es Kaposvári Rákóczi összecsapásával indult a másodosztály ötödik fordulója.

Az első kilenc percben puhatolóztak a csapatok, csak méregették egymás erejét. A tizedik percben Karacs beadását Rajczi fejelte kapura, de Németh Gábornak nem okozott gondot. A játék főleg a mezőnyben zajlott, bő húsz percnek kellett eltelnie a következő lehetőségig: a harmincadik percben Zsdrál ugratta ki Luka Dominicot, aki egy az egyben vihette rá Némethre, és elegánsan átpöccintette a kapus felett a labdát (1-0).

A gól után a Vasas próbált kezdeményezni, de nagyon pontatlanok voltak a vendégek. A negyvenedik percben Hadaró szögletét kifejelték az angyalföldi védők, de visszakerült hozzá a labda; lövésre szánta el magát, de Németh védett.

A második félidő elején szintén a hazaiak veszélyeztettek: a 47. percben a gólszerző Dominic kicsit balról a hosszúra tekert, de Németh védeni tudott. Az 59. percben Hadaró buktatta a csereként beállt Ádám Martint. Tizenegyes! A Vasas csapatkapitánya, Remili Mohamed végezte el a büntetőt: Somodi majdnem megfogta, de végül mégis bepattant a labda. Ezzel a semmiből egyenlített a fővárosi alakulat (1-1).

A 63. percben Kiss Márton csinált két gyönyörű cselt a tizenhatoson belül, és bődületes erővel lőtte ki a hosszút 14 méterről (2-1). A 67. percben tovább növelte az előnyét a Kaposvár: nagy kavarodás volt az ötösön belül, a labda össze-vissza pattogott, majd Rajczi Péter három méterről kotorta be a kapuba. Ezzel már két góllal vezet a hazai együttes (3-1).

Felpörögtek az események a második félidőre, így a közönség már élvezetesebb futballt láthatott. A 77. percben Dominic vitte le az alapvonalra és gurította vissza Rajczihoz a labdát, aki telibe rúgta Rodenbüchert. A Rákóczi beállt védekezni, egyedül Rajczi maradt elöl. A Vasas irányított az utolsó tíz percben, de helyzetet nem tudott kialakítani, így a Kaposvár megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Edzői értékelések

Márton Gábor, Kaposvár: – Nekem tetszett a játékunk, és nem a győzelem miatt, holott az nagyon értékes, hiszen egy százszázalékos csapatot győztünk le. Úgy gondolom, a mai napon kétség nem férhet hozzá, hogy melyik csapat volt a jobb. Nagyon sokat tettünk annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést. Talán úgy tudom legegyszerűbben értékelni a játékosokat, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Helyenként természetesen vannak hibák, ezeket majd javítjuk folyamatosan. Tökéletes futball nincs. Nagyon örülök, hiszen nagyon fiatal a csapat és képlékeny a keret, még most sem álltunk össze. Úgy gondolom, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és ez az ő érdemük, mert mi kitaláltunk jó dolgokat, de ezt, amit ők megtöltöttek tartalommal, magáért beszél. Örülök, hogy van még ilyen, hogy az ellenfél edzője elismeri, ha az ellenfél jobb. Ezt mi is elismernénk. Én is úgy látom, hogy nagyon sokat futott a csapat. Most már nem feleslegesen – jó helyeken voltak a játékosok, néhol gyönyörűen játszott a csapat. Voltak lehetőségeink, hogy növeljük az előnyünket, szerencsére ez az egyenlítés után sikerült is. Ma nagyon jól játszott a csapat, de azért azt tudni kell, hogy ez nem működik mindig így. A mai meccsnek volt egy külön pikantériája, hogy az első helyezett csapat látogatott ide. Remélem, hogy a többi együttes is meg fog szenvedni Kaposváron, de egyelőre még nem tartunk ott, hogy feljutásban gondolkodjunk. Próbálunk minél jobb teljesítményt nyújtani, de elsősorban azt várom, hogy futballozzanak a játékosaim. Nagyon sok az olyan fiatal gyerek, akik most játszották az első, második felnőtt meccsüket az NB II-ben. Most kezdenek egy kicsit ráérezni arra, mit várunk tőlük – és mernek futballozni, megcsinálni azokat a dolgokat, amiket már edzésen látunk tőlük. Még egyszer mondom, hogy nagyon tetszett a mérkőzés és örülök nagyon.

Szanyó Károly, Vasas: – Nem tudok olyan elemet mondani, amiben a Kaposvár fölé tudtunk volna nőni. Minden játékelemben, agresszivitásban, harcosságban, hozzáállásban, helyzetkihasználásban a Kaposvár magasan fölénk nőtt. Úgy gondolom, hogy megint eljött az a pillanat, amikor meg kell rázni a tornyot és néhány játékos fejében rendet kell rakni, de természetesen azért a hozzáállás meg volt bennünk, próbálkoztunk, támadtunk. Én elmondtam a játékosaimnak is, hogy az NB II-ben nincsen olyan, hogy veretlen csapat. Ha egy együttes nem úgy áll hozzá egy mérkőzéshez, mint az előzőhöz, vagy az előző négyhez, akkor ide vezet az eredménye. Bízom benne, hogy egy kis rend lesz a fejekben, és akkor ki tudjuk javítani ezt a kis csorbát.

– A futballban előfordul, hogy megszakadnak a győzelmi sorozatok, a mai labdarúgásban pedig főleg igaz az, hogy öt-hat meccsnél tovább nagyon nehéz nyújtani egy-egy ilyen szériát – mondta a Rangadó.hu szakértője, Raduly József, a Vasas egykori legendás játékosa, a klub tiszteletbeli elnöke. – Egyáltalán nem szívből, de személy szerint vártam, számítottam rá, hogy lassan eljön az első vereség. Nem örülök, hogy kikaptunk, de baj nincs, ez a fiaskó a játékost és edzőt egyaránt felrázza majd. Magát a meccset érzésem szerint kicsit lazán kezdte a Vasas, mintha favoritként lépett volna pályára, de hamar ráébredtek a játékosok, hogy ez nincs így. A támadósor nem tudott helyzeteket kialakítani, a szélekről érkeztek főleg beadások, de lövés ezekből is alig-alig lett. Nem csalódás ez az eredmény, előfordul, hogy elveszít egy-egy meccset az együttes, de remélhetőleg a mostani találkozó után egy tartalmas fejmosásban lesz része a csapatnak, és a következő meccseken ismét győzelmeknek örülhetünk. Messze még a bajnokság vége, a riválisok is fognak még bukni.

Az 5. forduló további programja

Aqvital FC Csákvár – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-0)

Csákvár, 500 néző. Játékvezető: Nazsa

Csákvár: Gelei V. – Ambrus, Kocsis G., Dulló, Hajdú S. – Domján – Varga Z. (Horváth R., 60.), Imrik (Molnár T., 71.), Bakos Sz., Molnár Cs. (Mihály D., a szünetben) – Gajdos. Edző: Bognár György

Szeged: Molnár F. T. – Kéri, Farkas M., Tímár, Mészáros M. – Máté P., Oláh G. – Szabó P., Manga (Pászka, 60.), Zelenyánszky (Markovics, 76.) – Oláh L. (Kovács B., 92.). Edző: Nyilas Elek

Gólszerző: Oláh G. (65.)


Szeptember 13. szombat

16.30: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Soproni VSE-GYSEV

16.30: Békéscsaba 1912 Előre FC – Gyirmót FC

16.30: Soroksár SC – Zalaegerszegi TE FC

20 óra: Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – Mezőkövesd-Zsóry FC

Szeptember 30. kedd

15 óra: FGSZ Siófok – Ceglédi VSE

Október 1. szerda

15 óra: FC Ajka – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Olvasói sztorik