NB II

A Vasasnak a bajnokság az első

Az MTK-tól érkező Rodenbücher István beilleszkedése zökkenőmentes volt az új klubjában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályban immár harmadik szezonját töltő Vasas idén nagyon erősnek bizonyul, és a bajnoki cím egyik legfőbb várományosának számít. Az angyalföldiek eddig négy győzelemmel, egyedüliként százszázalékos teljesítménnyel vezetik az NB II tabelláját. Legutóbb az Ajka volt az áldozatuk, és a csapatkapitány, Remili Mohamed két találatával 2-0-ra nyertek. A Magyar Kupában már nem érdekeltek, így nekik csak a hétvégi, Kaposvár elleni rangadóra kell koncentrálniuk.

A Rangadó.hu megkeresésére az MTK-tól a közelmúltban érkezett Rodenbücher István értékelte az Ajka elleni mérkőzést, és beszélt a beilleszkedéséről.

– Kellő határozottsággal kezdtük a mérkőzést és már az elején megszereztük a vezetést. Teljesen benyomtuk az Ajkát. A második félidőben egy kis ideig a vendégek passzolgattak, de aztán visszavettük az irányítást. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk – mondta Rodenbücher István.

– Hogy sikerült a beilleszkedése?
– Nagyon jól, szerintem teljesen zökkenőmentes volt. Ahogy megjöttem, már az Újpest elleni Ligakupa-mérkőzésen pályára is tudtam lépni. Hamar befogadtak a srácok. Szanyó Károly személyében egy fiatal, lendületes edzőt ismertem meg. Minden mérkőzést meg szeretne nyerni és ezt sulykolja a játékosok fejébe is.

– A Vasas már kiesett a Magyar Kupából. Előnyt jelenthet, hogy az ellenfél kedden is tétmérkőzést játszott?
– Ha továbbjutottunk volna, akkor sem okozna problémát. A kaposváriak kupakötelezettsége miatt pedig fájjon az ő fejük. Nekünk az bajnokság az első, de komolyan veszünk minden sorozatot, ahol elindultunk.

– A Kaposvár otthonában lépnek pályára. Mennyire számít nehéz találkozóra?
– Én még csak most csöppentem bele ebbe a közegbe, de úgy gondolom, hogy a Vasas akárkit megverhet ebben a bajnokságban. Szerintem a bajnoki címért folytatott harcban a Mezőkövesd és a Gyirmót lesz a legfőbb riválisunk, de mi mindenképpen fel szeretnénk jutni az NB I-be. A Kaposvár elleni mérkőzéssel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy ha a saját játékunkat játsszuk és odafigyelünk a helyzetkihasználásra, akkor nem lehet probléma.

Olvasói sztorik