NB II

Rajczi Péter góllal tért vissza

A Rákóczi rutinos támadója elmondta, még kell egy kis idő, mire összeszoknak az új társakkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Csákvár elleni 1-0-s győzelemmel kezdte az NB II-t a tavaly még az élvonalban szereplő Kaposvári Rákóczi. A Márton Gábor vezette, nyáron szinte teljesen kicserélődött együttes a hajrában szerezte a győztes találatot, az alig néhány napja visszatérő Rajczi Péter jóvoltából.

A rutinos, 33 éves támadó 2003-ban köszönt el az akkor még szintén NB II-es Kaposvártól, és 11 év után győztes góllal tért vissza. Rajczi a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, egyelőre még alakul a csapat játéka, így olykor megesik, hogy nem értik meg egymást a pályán a társakkal.

– Hosszú idő után tért vissza Kaposvárra. Gondolta volna, hogy győztes góllal debütál?
– Bíztam benne, hogy sikerül betalálni, annak ellenére is, hogy még csak viszonylag rövid ideje vagyok a csapatnál. Néhány közös edzésen vettem részt az első bajnoki előtt. Látszott is az összeszokottság hiánya a játékunkon, volt, hogy nehezen értettük meg egymást a társakkal a meccs közben – mondta Rajczi Péter.

– Sokévnyi NB I-es rutinnal a háta mögött milyen volt az első másodosztályú bajnoki?
– Azért megvan az osztálykülönbség a két bajnokság között. Nem olyan a játék irama, mint az NB I-ben, kevesebb például az ütközés, és minőségben is van különbség.

– Említette is, hogy rövid ideje van a csapatnál. Hogy megy a beilleszkedés?
– Sok új csapattárssal dolgozom együtt. Stabil együttes épül, fiatal játékosokkal, így a bajnoki célkitűzésekről még nem nagyon lehet beszélni. Nincs könnyű helyzetben a vezetőedzőnk, sok új játékost kell beépítenie. Érezhető, hogy még nem mindenben gondolkodunk ugyanúgy, de napról-napra azért dolgozunk, hogy minél jobban együtt tudjunk játszani, minél gördülékenyebb legyen a játékunk.

– A Vasasnál kezdte a felkészülést, ahonnan elmondása szerint elvi okok miatt távozott. Lehet tudni, hogy pontosan mire gondolt ezzel?
– Erről külön nem szeretnék beszélni. Tény, a felkészülést a Vasassal kezdtem, majd három hét után két hetet egyedül készültem. Jó alap volt az ott eltöltött időszak a továbbiakra, tényleg nagyon hajtós edzések voltak, segítették a felkészülésemet. Persze a meccshiányt ez nem tudja pótolni, de erőben sokat számított az a három hét.

Olvasói sztorik