NB II

Rajos lezárta az NB I-es korszakot

Az Ajkán futballozó Rajos Gábor a nagy változások közepette sem tér vissza nevelőegyesületébe, a Haladásba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sokáig úgy tűnt, hogy a Haladás saját nevelésű labdarúgója, Rajos Gábor az egész pályafutását Szombathelyen játssza végig, az előző szezont viszont már az FC Ajka színeiben kezdte. A másodosztályú klubnál jól jártak a harmincéves középpályással, akinek egy híján száz élvonalbeli, illetve nagyjából ugyanennyi NB II-es mérkőzése van. Tehát tapasztalatban nála nincs hiány! Az Ajka a tavalyi szezont a hetedik helyen zárta.

A Rangadó.hu megkereste a másodosztály augusztus közepén esedékes rajtjára készülő Rajos Gábort, aki beszélt a felkészülésről, klubja céljairól, és szóba került az előző csapata, a Haladás is.

– Nagyon sokan távoztak Ajkáról. Érkeztek is a helyükre, de a védelmünket stabilizálni kell. A csapatkapitányunk négymérkőzéses eltiltását tölti, így a bajnokság elején nélkülöznünk kell. Sok fiatal játékos érkezett a keretbe, akik később még nagy erősségei lehetnek a klubnak – kezdte Rajos Gábor.

– Milyen célokat tűztek ki a következő szezonra?
– Tavaly a hetedik helyen végeztünk, amivel nagyon elégedettek voltunk. Úgy gondolom, a fő cél az első tízben lenni. Nem szeretnénk a kieséssel foglalkozni és pofozógépek lenni a többi együttes számára. Szerintem olyan hat-nyolc csapat is versenyben lehet a feljutást érő első két pozícióért. Gondolok itt a Vasasra, a Zalaegerszegre vagy éppen a Gyirmótra. Hazai pályán helyt fogunk állni, de reméljük, az idegenbeli találkozókon sem marad el a siker.

– Mit szól a komoly szombathelyi változásokhoz?
– Az előző szezonban a bajnokság meglepetéscsapata volt a Haladás. Szerintem az új idényben nem fognak tudni olyan teljesítményt nyújtani. Idő kell a csapatnak, míg összeérnek, és az új igazolások teljesen beilleszkednek. Úgy gondolom, a szombathelyieknek nem kell aggódniuk a kiesés miatt, de döcögősen indul majd a szezonjuk. Szerintem a tizedik hely környékére odaérnek. Természetesnek tartom, hogy egy jó bajnoki szereplés után szétszedik a csapatot. A Haladás kis költségvetésű klub, és ha befut egy olyan ajánlat, amit nem tudnak visszautasítani, akkor azt elfogadják. Rózsa Dániel, Fehér Zoltán és Halmosi Péter veszi majd át a vezérszerepet a csapatban. Nehezíti a helyzetet, hogy Radó András és Guzmics Richárd is távozhat a csapattól, de bízom benne, hogy maradni fognak.

– Ha már a vezérszerepet említette, tényleg elég kevés rutinos játékos maradt a Haladásban. Nem gondol arra, hogy visszatérjen a nevelőegyesületébe?
– Nem. Lezártam azt a korszakot és az NB I-et is. Nem tudom, hogy tudnék-e segíteni a klubnak, harmincévesen még érzek magamban annyit, de ez a lehetőség már fel sem vetődött.

Olvasói sztorik