NB II

Kiesett csapatok találkoztak

Az NB III-as Kozármisleny egyenrangú ellenfele volt a másodosztályú Kaposvárnak, mégis három góllal kikapott.
Felkészülési mérkőzés
Kozármisleny FC – Kaposvári Rákóczi FC 0-3 (0-2)
Kozármisleny, 100 néző, Játékvezető: Bánfai
Kaposvár: Rusák – Hadaró, Murai, Nagy, Zsdrál – Kiss M., Karacs, Kovács O., Jovetics – Dominic, Lakatos. Cserék: Házi, Földes, Hampuk, Kovács T., Albert, Bodó, Fejős, Kozics. Edző: Márton Gábor
Gólszerzők: Hadaró, Dominic, Házi (tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalból kiesett Kaposvár az NB II-től elbúcsúzott Kozármisleny vendége volt szombaton.

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat volt kezdeményezőbb, az ellenfél kapuja elé a Kozármisleny jutott el többször. Talán ezért is érkezett váratlanul a Kaposvár vezetőgólja, hiszen minden előzmény nélkül és helyzet nélkül voltak eredményesek a vendégek a 32. percben: Hadaró beadása a középen menteni igyekvő védőről került a hálóba (0-1).

A 42. percben már egy kidolgozott akcióból is betalált a vendégcsapat, amikor Kiss Márton húzta meg a jobb szélen, majd beadása után Dominic volt eredményes (0-2). Az első félidőben igazi gólhelyzetig nem jutott a baranyai együttes, de lehetőségei adódtak. A gólszerzéshez Lauer állt legközelebb, aki szabadrúgásból alig lőtt kapu mellé.

A szünetben a Kaposvár szinte teljes mezőnysort cserélt, és a frissebb játékosoknak köszönhetően a második játékrész eleje az övé volt, igaz, Molnár kapusnak nem akadt védeni valója hazai oldalon. A félidő huszadik percétől viszont már ismét a Kozármisleny dominált, sőt sorra alakította ki helyzeteit. A 68. percben egy remek akció végén a jobb oldalról jött befele a labda, a csereként beállt Imrő a kapussal állt szembe, de belelőtte a ziccert, a kipattanót pedig Nagy Erik a keresztlécre, ahonnan a gólvonal elé pattant a labda.

A 73. percben Nagy Krisztián némiképp váratlanul, a tizenhatos sarkáról vállalkozott lövésre, a felső sarokba tartó labdát Rusák bravúrral tornázta szögletre. A 76. percben újabb kozármislenyi helyzet következett: egy beadás utáni lecsorgó labdát Lauer nagy erővel az oldalhálóba lőtte. A találkozó vége hazai szempontból kedvezőtlenül zárult, hiszen a 86. percben egy buta szabálytalanság után tizenegyest kapott a Kaposvár, amelyet Házi magabiztosan értékesített, így kialakult a 3-0-s vendéggyőzelem – tudósított a Kozármisleny FC honlapja.

A hazai csapat teljesen egyenrangú ellenfele volt az egy osztállyal feljebb szereplő somogyi alakulatnak.

Olvasói sztorik