NB II

Hemingway volt a játékvezető

A Bp. Honvéd tulajdonosa feketébe öltözött, és ő fújta a Soroksár elleni felkészülési meccset.
Felkészülési mérkőzés
Soroksár SC – Bp. Honvéd-MFA 3-0 (1-0)
Haraszti út, játékvezető: Hemingway
Soroksár: Holczer – Gyurácz, Erdei, Vass, Tóbiás – Lisztes, Balaskó – Péter A., Nyilas, Kovács D. – Kocsis. Cserék: Rácz, Lannert, Pandur, Simita, Pintér, Urbán, Hodgyai, Lovrencsics B. Edző: Varga Attila
Gólszerzők: Kocsis, Gyurácz, Lovrencsics B.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-ben újonc Soroksár felkészülési meccsen fogadta a harmadosztályú Bp. Honvéd-MFA csapatát. A játékvezetői bizottság nem delegált játékvezetőt, ezért a kispestiek klubtulajdonosa, George F. Hemingway feketébe öltözött, és ő fújta a mérkőzést – tudósít a Soroksár SC honlapja.

Ez a szerepkör egyáltalán nem volt újdonság számára, hiszen már 15 évesen labdarúgó-játékvezető lett. Kaliforniában a regionális ligában, Magyarországon pedig Pest megyében és a budapesti másodosztályban vezetett meccseket.

Bár nem állt mindig a helyzet magaslatán, összességében nem nyújtott rossz teljesítményt, de sokszor bízta rá magát asszisztensei döntésére- tévesen. Természetesen a Honvéd játékosai nem reklamáltak téves ítéletei után, valószínűleg nem is merték bírálni munkaadójuk döntéseit.

Kicsit álmosan kezdte a szombat délelőtti mérkőzést a Soroksár, a Honvéd-MFA a kapufát is eltalálta, ez azonban felébresztette a hazaiakat. Kovács Dániel két csel után lőtt, a kapusról kipattanó labdát Kocsis pofozta a hálóba, ezzel vezettek a szünetben (1-0).

A második félidő elején Nyilas Elek növelte az előnyt Gyurácz passza után (2-0). Ezek után több cserét is végrehajtott Varga Attila vezetőedző, ám a tempóból nem vett vissza együttese. Lovrencsics Balázs hosszú sprint után, a védője szorításában gurított higgadtan a kapus lábai között a kapuba (3-0). A végén Hodgyai még a kapufát is eltalálta egyszer, több gól azonban nem született.

– Voltak biztató dolgok, főleg taktikailag léptünk előre, ám még lassabban játszottunk, mint szeretném. Ismét bizonyosodott, hogy az a csapat amelyik nyerni akar, annak gólokat kell rúgni – nyilatkozta Varga Attila, a Soroksár vezetőedzője. – Játékstratégiánk két részből állt a mai napon, gyakoroltuk a csapatvédekezést, ezért is örömteli, hogy nem kaptunk gólt. A másik a támadó stratégiánk. Ha játékosok ki tudják vinni mindig azt a pályára, amit hét közben gyakorolunk, akkor eredményesek lehetünk a jövőben. Folyamatosan lépegetünk előre, van két hetünk arra, hogy a játékunkat olyan szintre fejlesszük, ami a bajnokságban elég lehet.

Olvasói sztorik