NB II

Szervezettebb volt a Soroksár

A Csákvár csapatából öt kezdőember hiányzott, végy próbajátékos viszont pályára lépett.
Felkészülési mérkőzés
Soroksár SC – Aqvital Publo-Csákvári TK 2-0 (1-0)
Soroksár, 100 néző
Soroksár 1. félidő: Kurucz – Simita, Pandur, Urbán, Tóbiás – Balaskó, Lisztes – Kovács D., ifj. Nyilas E., Péter A. – Kocsis D. 2. félidő: Rácz – Gyurácz, Vass, Erdei, Pintér B. – Lisztes (ifj. Nyilas E.), Lannert – Kincses, Hogyai, Szabó R. – Lovrencsics B. Edző: Varga Attila
Csákvár 1. félidő: Szabó B. – Fényes, Hajdú, Dulló – Ambrus, Domonkos, Bakos Sz., Kőbányai – Varga Z. – Gajdos, Molnár T. 2. félidő: Gelei V. – Fényes, Hajdú (Dulló), Köntös – Wild, Imrik, Reidan, Erős R. – Molnár Cs. – Gajdos (Molnár T.), Domján. Edző: Bognár György
Gólszerzők: Péter A. (7.), Lannert (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délelőtt, rekkenő hőségben, tűző napsütésben az NB II két újonca, a harmadosztály Nyugati- és Közép-csoportjának tavaszi bajnoka játszott egymással előkészületi mérkőzést: a Csákvár ezúttal a Soroksár vendége volt.

A vendégek vezetőedzője, Bognár György öt olyan játékosáról volt kénytelen lemondani, aki jó eséllyel pályázik a kezdőcsapatba: Horváth Roland, Nyilasi Bálint, Sötét Dávid, Barcsay Márk és Mihály Dávid egyaránt sérülés miatt kapott felmentést. Ezzel szemben négy próbajátékos is lehetőséget kapott a bizonyításra: Fényes Szabolcs, Kőbányai Levente és Wild Tamás már jó egy hete Csákváron készül, ám az Újpesten nevelkedett, legutóbb Cegléden futballozó Erős Ronald most mutatkozott be a csapatban.

Az elmúlt napok terhelésének köszönhetően a Csákvár meglehetősen fáradtan, tompán mozgott, a házigazdák lényegesen frissebbnek, szervezettebbnek tűntek. Az első félidőben alakult ki mindkét kapu előtt több helyzet – a hazaiak méteres les után találtak a kapuba –, a szünet után inkább a mezőnyben birkóztak a csapatok. A látottak alapján megérdemelten nyert a Soroksár, ám a vereségből nem szabad messzemenő következtetést levonni vendégoldalon, hiszen míg Bognár György szinte két vegyes-csapatot küldött pályára, addig Varga Attila már a bajnoki rajtra tervezett tizenegyét szerepeltette az első félidőben – írja az aqvitalfc.hu.

Az első nagyobb helyzetükből meg is szerezték a vezetést a fővárosiak: Lisztes adott remek ütempasszt a hetedik percben Péter Antalnak, aki higgadtan gurította el a labdát a kapus lába mellett (1-0). A folytatásban is inkább a Soroksár akarata érvényesült, több helyzetet is kidolgozott, ám vagy az utolsó passzokba, vagy a befejezésbe csúszott hiba, így egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünetben tíz cserét hajtott végre Varga Attila vezetőedző: Lisztes kivételével mindenkit levett a pályáról. A második játékrész 15. percében Lannert Bence egy szép egyéni megmozdulás után szerezte meg a második gólt – életerős lökete a keresztlécről vágódott a kapuba (2-0). Ezután már nem forogtak veszélyben a kapuk, magabiztosan őrizte előnyét a mérkőzés végéig a házigazda – tudósít a Soroksár SC honlapja.

– Ma már egy fegyelmezettebb, tudatosabb, frissebb csapat volt a pályán, kiválóan sikerült megvalósítani a taktikát. Az új játékosok miatt még sokat kell dolgoznunk azon, hogy a játék gördülékenyebb legyen, de a mai napon azt kaptam vissza a játékosoktól, amit gyakoroltunk – mondta Varga Attila, a Soroksár vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik