NB II

Sokáig bírták az oroszok ellen

A Gyirmót 3-0-ra kikapott a Mordovia Szaranszk csapatától a szombathelyi edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Gyirmót FC – FK Mordovia Szaranszk (orosz) 0-3 (0-1)
Szombathely, játékvezető: Kiss N.
Gyirmót 1. félidő: Deli – Nagy S., Lengyel D., Lázár P., Présinger – Sós M., Kiss M., Cseri T., Madarász M. – Beliczky, Andorka. 2. félidő: Somogyi Cs. – Hajba, Graszl, Balog Z., Kovács D. – Papp K., Fekete Sz., Magasföldi, Kákonyi – Farkas M., Oross. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Vasin (3.), Sisujev (74.), Pazin (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az orosz másodosztály bajnoka ellen játszott edzőmeccset Szombathelyen a magyar NB II rajtjára készülő Gyirmót.

A harmadik percben egy szögletet követően nem volt megfelelő a győriek emberfogása, így Vasin fejelhetett középen a keresztléc alá (0-1). A 74. percben az oroszok íveltek be távolról az ivószünet után még nem megfelelően koncentráló gyirmóti védők mögé egy szabadrúgást, amit Pazin középre adott Sisujevnek, aki laposan a kapuba lőtt (0-2). A 86. percben Pazin lövésre szánta el magát, és 18 méterről a kapufát találta el nagy erővel, ahonnan a labda a kapuba vágódott (0-3).

Nem kezdte jól a mérkőzést a magyar csapat, ugyanis már a harmadik percben megszerezték a vezetést az oroszok, de ez egyáltalán nem nyomta rá a bélyegét a meccsre. Sisa Tibor vezetőedző ezúttal is két sornak szavazott bizalmat. Rengeteg helyzetet – az oroszoknál többet – alakítottak ki a győriek, de ezek kihasználatlanok maradtak – a mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak ellenfelüknek.

A meleg ellenére élvezhető találkozó második felében is a Gyirmót előtt adódott több lehetőség, de ezek ekkor is kimaradtak, és a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a vendégek szereztek újabb találatokat. A keményen játszó orosz csapat nyerni tudott, a magyaroknak pedig több sérülést is sikerült összeszedniük.

A felkészülés közepénél jár az NB II-es együttes, amelynek játékában jelenleg még vannak kisebb csiszolandó pontok, de a bajnoki kezdetig ezeken még van idő javítani. Jövő héten öt napra Tatára edzőtáborba vonul a csapat – írja a Gyirmót FC honlapja.

Olvasói sztorik