NB II

Három szolnoki gól a ZTE-nek

A zalaiak egy magyar kapust és egy erdélyi mezőnyjátékost teszteltek a vesztes edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Zalaegerszegi TE FC – Szolnoki MÁV FC 0-3 (0-2)
Zalaegerszeg, 300 néző. Játékvezető: Bors
ZTE: Czirjék – Króner (Szegleti), Kovács G., Fodor M., Farkas N. – Horváth A. (Tóth B.) – Bailo (Simonfalvi), Szöllősi F. (Pajor), Babati – Lukács (Kocsis), Délczeg (Melczer). Edző: Lőrincz Emil
Szolnok: Nacsa – Vári, Racskó, Papucsek (Balogh), Fritz – Kenderes (Mile), Mundi – Bohner (Magos), Tóth B. (Zvarda), Kállai – Katona (Lengyel). Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Vári (29.), Mundi (33.), Magos (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ausztriai edzőtáborból visszatérve, szombaton délelőtt már ismét mérkőzésre készülődött a ZTE FC, amely osztálytársával, a szintén másodosztályú Szolnokkal játszott felkészülési találkozót, hazai pályán.

A meccs külön érdekessége, hogy a Zalaegerszeg éppen a szolnokiakkal vívja majd a hamarosan kezdődő bajnokság első hazai találkozóját, bő egy hónap múlva.

A Szolnok sárvári edzőtáborát zárta le ezzel a találkozóval. Kis Károly együttesében Nacsa Péter kapus vesz részt próbajátékon, aki a Győri ETO játékosa, de legutóbb kölcsönben a Kisvárda együttesében szerepelt. A vezetőedző úgy fogalmazott: a jövő héten döntenek róla, hogy leigazolják-e, továbbá azt is elmondta: sérülés miatt továbbra sem számíthatnak Zsolnai Róbert és B. Tóth Balázs játékára – írja a zaol.hu.

Ami a ZTE FC-t illeti: csatlakozott Lukács Rajmund, akit ezúttal teszteltek. A támadó román-magyar kettős állampolgár és legutóbb a román másodosztályú FC Bihor csapatát erősítette. A csütörtöki, Murau elleni edzőmérkőzésen a vállára esett Vittman Ádám hazatérve vizsgálaton esett át. A szalagok nem sérültek, viszont zúzódás tapasztalható, úgyhogy azt javasolták neki, hogy hagyjon ki két napot.

A találkozón kezdetben a ZTE birtokolta többet a labdát és Babatinak volt néhány szép elfutása a bal oldalon, sőt egy lövése is, amit a kapus fogott. A Szolnok viszont szépen építgette fel a támadásait, és ebben az összetételében egyelőre összeszokottabbnak is tűnik a zalaiaknál. A 29. percben az is kellett a vendégek vezetéséhez, hogy Vári Barnabáshoz visszapattanjon egy zalai lábról a labda, viszont a szolnoki ezt követően szépen lépett be a védők mögé és hét méterről a jobb sarokba gurított (0-1).

Aztán a 33. percben Bohner ugratta ki a jobbösszekötő helyén Mundit, akiről a védők lemaradtak és a kiinduló Czirjék mellett 13 méterről ugyancsak a jobb sarokba helyezett (0-2). A ZTE egyáltalán nem tűnt frissnek, ami az elmúlt napokban, hetekben elvégzett munka eredménye is, de nyilván a Szolnok sem unatkozott az edzőtáborban… A zalaiaknak egy hét alatt ez már a negyedik mérkőzésük volt, az viszont biztos, hogy a vendégek pontosabban játszottak.

A második félidő elején rögtön kimaradt egy szolnoki lehetőség, aztán az 52. percben Babati bal oldali beadására jól érkezett Lukács, de beléptek elé. Az nem volt benne a számításokban, hogy a szolnoki fiú lyukat rúg, így viszont már kissé Lukács mögé került a labda és nem tudott megfelelően kapura fordulni. Az 59. percben Simonfalvi lépett ki szépen a jobb oldalon, az ötös sarkától már lőni készült, de Papucsek az utolsó pillanatban szögletre tudta pöckölni a labdát. A 63. percben lecserélték a próbázó Lukács Rajmundot, aki nem mutatott sokat…

Mindkét oldalon folytatódtak a cserék, a nagy melegben pedig nem igazán tudtak felpörögni a csapatok, és helyzetek sem alakultak ki. A 72. percben aztán egy keresztbe adott labdáról Kocsis maradt le, így pedig ez ziccert jelentett Magosnak, aki nyolc méterről nem is hibázott (0-3).

A zalaiaknak nem ment a játék, ez nyilvánvaló, de fáradtság ide vagy oda, azért nagyobb koncentráció kellett volna tőlük. A kapott gólok is ennek a számlájára írhatók, viszont a támadójáték sem tűnt valami acélosnak ezen a találkozón. A felkészülés közepén tartanak az egerszegiek, erre szokták mondani, hogy egy mérkőzésből nem lehet messzemenő következtetést levonni, viszont az is biztos, hogy javulni kell, minden tekintetben. Ami ebben a helyzetben kellemetlen volt, hogy egy jövőbeni közvetlen riválistól kapott ki a ZTE FC hazai pályán.

Kocsárdi Gergely klubigazgató elmondta, hogy Szappanos Péter kapust –aki most nem lépett pályára – és a már említett Lukács Rajmundot a szakmai stáb szeretné még tesztelni. Különösen utóbbi játékost, hiszen a szombati találkozón túl sok mindent nem lehetett megtudni róla, hiszen maga a csapat is fásult volt, így pedig nehéz bizonyítani.

Olvasói sztorik