NB II

A Békéscsaba meglepő veresége

Az NB II-es hazaiak a harmadosztályban újonc szegedi SZEOL SC-től kaptak ki 3-0-ra.
Felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre FC – SZEOL SC Szeged 0-3 (0-2)
Békéscsaba, 100 néző. Játékvezető: Lovas
Békéscsaba: Szólik (Sándor) – Vozár, Nagy O., Pataki (Szántó), Király (Zámbori) – Füzy (Solymosi), Klimaj, Soós, Hursán (Lakatos) – Birtalan (Takács), Szilágyi P. (Krajcs). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Bata (15.), Faragó B. (33.), Beretka (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első játékrészben mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, ezekkel azonban csak a szegediek tudtak élni. Előbb Bata Csongor lőtte ki gyönyörűen a rövid oldalt 20-22 méterről egy befelé indított ütemcsel után (0-1), majd Faragó Bence vette át a tizenhatoson belül Kulacsik Tamás belőtt labdáját, hogy aztán a kapu hosszú oldalába tekerje azt. (0-2) A szünet után nőtt a látogatók fölénye, Mihálffy Zsolt blokk után lepördülő lövésénél pedig az érkező Grünvald Attila hozta kihagyhatatlan helyzetbe Beretka Pétert. (0-3)

A SZEOL csapatának kapuját az első felvonásban az U19-es válogatott – de az Európa-bajnoki szűk keretből kimaradó – Leindler Domonkos védte. Az MTK kötelékéhez tartozó játékos az előző idényt kölcsönben az NB II-es Szolnok együttesénél töltötte, de a szegediek szeretnék szintén kölcsönszerződés keretében leigazolni.

A csabaiakhoz visszatért Kaposvárról két tehetséges fiatal, Szántó Mihály és Zámbori Dániel, akik korábban a Békéscsabai UFC-ből kerültek a Rákóczihoz. A lila-fehérek szombat este az élvonalbeli Kecskemét otthonában lépnek pályára.

– Nem vagyok elégedett a mutatott játékkal. Komoly elbeszélgetésre lesz szükség azokkal a labdarúgókkal, akik most pályára léptek és az NB II-es keret tagjai – mondta a beol.hu oldalon Zoran Szpisljak, a Békéscsaba edzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik