NB II

Cseke Benjámin furcsa klubváltása

A Vasas FC szerződéses jogával élve, 15 millió forintért eladta fiatal játékosát a Debrecennek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas FC – a korábbi német vezetéssel 2013-ban kötött szerződésben foglaltak szerint – eladta Cseke Benjámint a DVSC-nek, 15 millió forintért – mondta a klub honlapján Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető-igazgatója.

Cseke Benjáminnak, az előző vezetés által kötött profi szerződése alapján 2016. június 30-ig a Vasas Futball Klub Kft. játékosa. A korábbi kft. ügyvezető igazgatója, Christián Kraut által aláírt szerződés 2014. június 30-ig egyebek mellett a következő opciókat tartalmazza:

A Vasas FC köteles 2014. június 30-ig 15 millió forintért értékesíteni Cseke Benjámin játékjogát, egy, a játékosnak előnyös csapathoz.

– A szerintem végtelenül előnytelenül megkötött szerződés azt is tartalmazza, hogy ha ezt a klub nem teszi meg, úgy Cseke Benjámin 2014. július 1-től szabadon igazolható – magyarázta Vancsa Miklós. – Mi, a klub jelenlegi vezetése még az utolsó pillanatban is megpróbálta, hogy rávegye őt ennek a pontnak a módosítására, ám ebben a játékos nem volt partner. A számomra ismeretlen ügynöke pedig nem jelentkezett nálunk. Mivel a jelen szerződésből az én feladatom az, hogy a lehetőségekhez képest, a klub érdekeit szem előtt tartva a lehető legtöbbet kihozzam ebből az ügyből, Cseke Benjámin játékjogát, június 30-i határidővel értékesítettem a DVSC Labdarúgó Zrt.-nek. Vagyis szerződést kötöttem Cseke Benjámin játékjogának átruházásáról 15 millió forintértékben.

– Úgy gondolom, hogy a Vasas, a jelenlegi magyar bajnoknál jobb szakmai előrelépést biztosítani nem tudott volna Bendzsinek, ismerve a DVSC elmúlt tíz évét, a szakmai előrelépés nem is lehet kétséges. Természetesen az erről szóló dokumentumot a DVSC és a Vasas FC is aláírta. Szerettük volna, ha Cseke Benjámin is aláírja a kontraktust, mert ezt igényli az MLSZ előírása, de ezt ő nem tette meg. Cseke értékes fiatal játékosunk, akinek szíve-joga, saját sorsáról dönteni, de úgy gondolom, hogy ebben az ügyben, rossz súgókra hallgatott.

– Természetesen átlátjuk, hogy az ügynöke – és akár ő is – abban érdekelt, hogy ingyen igazoljon, ami az ügynök oldaláról még érthető is. De a játékos oldaláról ez jellemileg minimum megkérdőjelezhető annak tudatában, hogy Bendzsit öt évvel ezelőtt a Honvéd eltanácsolta, és a Vasas nem kevés áldozatot hozva építgette a karrierjét.

– Egyébként vele kapcsolatban minden érdeklődésre nyitottak lettünk volna, mint ahogy Kovács Zoltán, az Újpest FC sportigazgatója érdeklődött is utána, és tájékoztatott, hogy Cseke ügynöke Roderick Duchatelet urat félre – de minimum nem pontosan – tájékoztatta.

– Őszintébb lenne, ha a klubok ezeket a dolgokat, egymással beszélnék meg, és nem az ügynökök érdekei kerülnének előtérbe, hanem azon kluboké (nemcsak a Vasasról beszélek), amelyek pénzt és munkát nem kímélve áldozatosan dolgoznak a magyar labdarúgás felemelkedéséért, a magyar fiatalok karrierjének építéséért.

– Hangsúlyoznám, hogy a Vasas maximálisan az FC és Cseke Benjámin között köttetett szerződésnek megfelelően járt el. Másrészt a Debrecen arról tájékoztatott, hogy felszólította Cseke Benjámint, hogy mivel ők rendelkeznek játékjogával, jelenjen meg náluk, ám ennek Bendzsi egyelőre nem tett eleget – közölte végül Vancsa Miklós.

Olvasói sztorik