NB II

Cseke Benjámin furcsa klubváltása

Rangadó
Rangadó

2014. 07. 03. 16:17

A Vasas FC szerződéses jogával élve, 15 millió forintért eladta fiatal játékosát a Debrecennek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas FC – a korábbi német vezetéssel 2013-ban kötött szerződésben foglaltak szerint – eladta Cseke Benjámint a DVSC-nek, 15 millió forintért – mondta a klub honlapján Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető-igazgatója.

Cseke Benjáminnak, az előző vezetés által kötött profi szerződése alapján 2016. június 30-ig a Vasas Futball Klub Kft. játékosa. A korábbi kft. ügyvezető igazgatója, Christián Kraut által aláírt szerződés 2014. június 30-ig egyebek mellett a következő opciókat tartalmazza:

A Vasas FC köteles 2014. június 30-ig 15 millió forintért értékesíteni Cseke Benjámin játékjogát, egy, a játékosnak előnyös csapathoz.

– A szerintem végtelenül előnytelenül megkötött szerződés azt is tartalmazza, hogy ha ezt a klub nem teszi meg, úgy Cseke Benjámin 2014. július 1-től szabadon igazolható – magyarázta Vancsa Miklós. – Mi, a klub jelenlegi vezetése még az utolsó pillanatban is megpróbálta, hogy rávegye őt ennek a pontnak a módosítására, ám ebben a játékos nem volt partner. A számomra ismeretlen ügynöke pedig nem jelentkezett nálunk. Mivel a jelen szerződésből az én feladatom az, hogy a lehetőségekhez képest, a klub érdekeit szem előtt tartva a lehető legtöbbet kihozzam ebből az ügyből, Cseke Benjámin játékjogát, június 30-i határidővel értékesítettem a DVSC Labdarúgó Zrt.-nek. Vagyis szerződést kötöttem Cseke Benjámin játékjogának átruházásáról 15 millió forintértékben.

– Úgy gondolom, hogy a Vasas, a jelenlegi magyar bajnoknál jobb szakmai előrelépést biztosítani nem tudott volna Bendzsinek, ismerve a DVSC elmúlt tíz évét, a szakmai előrelépés nem is lehet kétséges. Természetesen az erről szóló dokumentumot a DVSC és a Vasas FC is aláírta. Szerettük volna, ha Cseke Benjámin is aláírja a kontraktust, mert ezt igényli az MLSZ előírása, de ezt ő nem tette meg. Cseke értékes fiatal játékosunk, akinek szíve-joga, saját sorsáról dönteni, de úgy gondolom, hogy ebben az ügyben, rossz súgókra hallgatott.

– Természetesen átlátjuk, hogy az ügynöke – és akár ő is – abban érdekelt, hogy ingyen igazoljon, ami az ügynök oldaláról még érthető is. De a játékos oldaláról ez jellemileg minimum megkérdőjelezhető annak tudatában, hogy Bendzsit öt évvel ezelőtt a Honvéd eltanácsolta, és a Vasas nem kevés áldozatot hozva építgette a karrierjét.

– Egyébként vele kapcsolatban minden érdeklődésre nyitottak lettünk volna, mint ahogy Kovács Zoltán, az Újpest FC sportigazgatója érdeklődött is utána, és tájékoztatott, hogy Cseke ügynöke Roderick Duchatelet urat félre – de minimum nem pontosan – tájékoztatta.

– Őszintébb lenne, ha a klubok ezeket a dolgokat, egymással beszélnék meg, és nem az ügynökök érdekei kerülnének előtérbe, hanem azon kluboké (nemcsak a Vasasról beszélek), amelyek pénzt és munkát nem kímélve áldozatosan dolgoznak a magyar labdarúgás felemelkedéséért, a magyar fiatalok karrierjének építéséért.

– Hangsúlyoznám, hogy a Vasas maximálisan az FC és Cseke Benjámin között köttetett szerződésnek megfelelően járt el. Másrészt a Debrecen arról tájékoztatott, hogy felszólította Cseke Benjámint, hogy mivel ők rendelkeznek játékjogával, jelenjen meg náluk, ám ennek Bendzsi egyelőre nem tett eleget – közölte végül Vancsa Miklós.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Valencia's Argentinian defender Ezequiel Garay (R) challenges Atletico Madrid's Spanish forward Diego Costa during the Spanish League football match between Valencia and Atletico Madrid at the Mestalla Stadium in Valencia on August 20, 2018. / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.