NB II

Továbbra is szárnyalnak az angyalföldiek

Az NB II 29. fordulójában: Vasas–Kozármisleny 4-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 29. forduló
Vasas FC – Kozármisleny FC 4-0 (2-0)
Illovszky Stadion. Játékvezető: Becséri
Vasas: Hermány – Görgényi, Grúz, Tamás L., Engel – Berecz, Gál, Vida (Menyhárt, 79.), Ádám M. (Cseke, 68.) – Ferenczi, Remili (Nagy T., 72.). Edző: Szanyó Károly
Kozármisleny: Holczer (Molnár, 73.) – Kiss M., Vattai, Petrók, Fenyvesi – Kovács T., Reitz (Valkovics, 24.), Fitos, Cziráki – Tóth D. (Imrő, 65.), Oláh L. Edző: Eduardo Almeida
Gólszerzők: Berecz (18.), Ferenczi (21.), Remili (71.), Nagy T. (tizenegyesből 87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály 29. fordulójában a negyedik Vasas a már kiesett, 15. helyezett Kozármislenyt fogadta. A negyedik percben a Vasas házi gólkirálya, Mohamed Remili 16 méterről bombázott a kapu fölé. A 18. percben megszerezte a vezetést a házigazda: Berecz indult meg a térfél közepén, több védőt lehagyott, majd 16 méterről, középről a hálóba bombázott (1-0). A 21. percben kétgólosra növelte előnyét az angyalföldi csapat: Ferenczi kapott egy kiugratást, amit higgadtan lekezelt, majd 11 méterről a kapuba lőtt (2-0). Egy perc múlva majdnem összejött a Vasas harmadik gólja: egy szögletet Ádám Martin csúsztatott meg, majd Ferenczi fejéről a keresztlécet érintve hagyta el a labda a játékteret.

A harmincadik percben ismét Remili próbálkozott, akinek a bombáját Holczer védte bravúrral. A 34. percben Vida visszagurítását Remili a balösszekötő helyéről két méterrel a kapufa mellé lőtte. A 41. percben Ádám Martin játszotta tisztára magát a tizenhatos vonalánál, ám a lövését Holczer védte. Az első félidőben lehengerlően futballozott a Vasas, amely kettőnél több gólt is szerezhetett volna.

A második félidőt is a Vasas kezdte aktívabban: Berecz indította Ádámot, aki tíz méterről Holczerbe lőtt, majd a felperdült labdát Ferenczi elfejelte a kapus elől, a labda egy védőről a hálóba pattant, viszont a játékvezető a kapus támadása miatt érvénytelenítette a találatot. A 63. percben Remili végzett el egy szabadrúgást harminc méterről, amit Ferenczi csúsztatott meg, de a fejese elkerülte a kapufát.

A 71. percben betalált a Vasas legaktívabb játékosa is: Remili kapott kiváló labdát Tamás Lászlótól, aki betört a tizenhatoson belülre, és ballal a jobb alsóba lőtt (3-0). A 77. percben a csereként beállt Nagy Tamás az alapvonalról, a kaputól hét méterre lőtt, ám a szintén csereként beállt Molnár védett. A 82. percben Nagy Tamás szöktette Menyhártot, aki a jobboldalon elment, lapos beadására Ferenczi érkezett a rövid saroknál, ám perdítése elment a kapu előtt.

A 85. percben Menyhárt kapott tökéletes labdát Nagy Tamástól, majd berobogott a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A játékvezető tizenegyest ítélet, a labda mögé Nagy Tamás állt, és a bal alsóba lőtt (4-0). A Vasas az egész mérkőzést kézben tartotta és magabiztos játékkal gyűjtötte be az újabb három pontot. Szanyó Károly csapata továbbra is bombaformában van, és akár kétszer ennyi gólt is szerezhetett volna a Kozármisleny ellen – tudósított a vasasfc.hu.

– A Vasas viszonylag jól játszott, és a négy gólon kívül kidolgozott még néhány helyzetet. A Kozármisleny – mint az eredmény is mutatja – gyengébben teljesített, alig-alig jelentett veszélyt a kapura, ráadásul a kapusa nem védett rosszul. Mindkét csapat minden csapatrészében volt egy-egy élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos. A Vasasnál ők is jobban muzsikáltak, Grúz Tamásra, Ferenczi Istvánra és Remili Mohamedre gondolok. A tehetséges fiatalok közül Engel Alex, valamint a mezőny legjobbja, Berecz Zsombor is nagyon jól játszott. Látszik, hogy a Vasasnál változás történt, jövőre megalapozott cél lehet az NB I – mondta a Rangadó.hu szakértője, Genzwein Ferenc, a Vasas egykori vezetőedzője.

Olvasói sztorik