NB II

A ZTE-t megbüntette a futball

Az NB II 29. fordulójában: Zalaegerszeg–Kisvárda 1-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 29. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Kisvárda-Master Good FC 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg. Játékvezető: Erdős
ZTE: Kalmár – Bogunovics, Hajdú N., Preklet (Kocsis, 17., Bíró, 87.), Kovács G. – Simonfalvi, Grbics, Sluka, Frizoni (Babati, 56.), Holdampf – Vittman.Edző: Lendvai Miklós
Kisvárda: Nacsa – Mboussi, Miskolczi (Irhás, 67.), Bognár Zs., Hegedüs, Fodor A., Molnár R., Pavlov, Kornutyak, Popovics (Brankovics, 67.), Farkas M. (Üveges, 33.). Edző: Révész Attila
Gólszerzők: Vittman (63.) illetve Fodor (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály 29. fordulójában a tizedik helyezett Zalaegerszeg fogadta a kiesőhelyen álló Kisvárdát, amelynek mindenképpen pontot, pontokat kellett szereznie. A mérkőzés első helyzete a vendégcsapat előtt adódott: a kilencedik percben Miskolczi tüzelt távolról, de Kalmár Adrián leért a jobb alsó sarokhoz és hárítani tudott. A 12. percben egy felívelt labdát Frizoni fejelt le Grbics elé, aki 12 méterről lőtt, de Nacsa védett. A két csapat kezdeti lendülete negyed óra után alábbhagyott.

Az első játékrész legérdekesebb jelenete az volt, amikor a cserék között helyet foglaló Oláh András a holtidőben keresztülfutott a pályán, hogy sérült csapattársának, Farkas Mártonnak segítsen bejutni az öltözőbe. Ám Erdős játékvezető ezt sárga lappal honorálta, mert a kisvárdai futballista engedély nélkül lépett a pályára. Az első félidő lefújása előtt majdnem megszerezte a vezetés a Zalaegerszeg: Hajdú Norbert szöglete után Bogunovics fejelt hét méterről, de a labda a keresztlécen csattant.

A második félidőben a csapatok ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Főleg a középpályán volt kemény játék, így komoly helyzetet egyik gárda sem tudott kialakítani. A hatvanadik percben a csereként beállt Babati beadása centikkel ment el Vittman feje előtt. A 63. percben megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: Grbics felívelése megcsúszott egy kisvárdai védő a fején, így a labda Vittman Ádám elé pattant, aki öt méterről lőtt, a labda előbb a földre, onnan a léc alá vágódott (1-0).

A 69. percben egy szöglet után Hegedüs lőtt, de a labda egy védőről tovább pattant Pavlov elé, akinek a hat méterről leadott lövését Kalmár védte bravúrral. A 74. percben Pavlov lépett ki ziccerben, majd keresztbe lőtte a labdát Irhás felé, aki öt méterről a kapu fölé fejelt. A Kisvárda a kapott gól után ritmust váltott. A 89. percben eldönthette volna a mérkőzést a Zalaegerszeg: Babati beadása Vittman elé érkezett, akinek a közelről leadott lövését Nacsa védte bravúrral. És ahogy lenni szokott büntetett a futball: a kimaradt helyzet után kontrázott a Kisvárda, Kornutyak beadása után Fodor András érkezett a rövid saroknál és három méterről a bal alsó sarokba pörgetett (1-1).

A 93. percben mennybe mehetett volna a kisvárdai csapat: egy szöglet után Pavlov elé került a labda, aki a tizenegyes-pontról lőtt, de a bal alsó sarok felé tartó labdát Kalmár védeni tudta. A mérkőzés összképe alapján egyik csapat sem érdemelt győzelmet, de a ZTE csak magát okolhatja az elhullajtott két pontért, ami a találkozó utolsó pillanatában majdnem nulla lett – tudósított a zaol.hu.

– A nagy meleg rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A játék kiegyenlített volt, de a ZTE előtt a meccs vége előtt néhány perccel ott volt a lehetőség a kettő-nullra, de a helyzet kimaradt, az ellentámadás végén pedig egyenlített az ellenfél. Ha csak az eredményt nézem, a játék képe alapján igazságos, de az utolsó pillanatban kapott gól nehezen viselhető, ezért csalódottan mentek haza a szurkolók. Télen meghatározó játékosok távoztak a ZTE-től, ezt tudomásul kell venni. Illetve a klub számára rendkívül fontos az U21-csapat bajnoki címe is, többen visszajátszanak, az edzőnek ezzel is számolnia kell. Amelyik meccseket ősszel egy góllal megnyerte a csapat, azok most mind döntetlenre végződtek, mert hiányzott az a pici plusz ami a győztes gólhoz kell – mondta a Rangadó.hu szakértője, Molnár Balázs, a Zalaegerszeg és a válogatott egykori kiváló játékosa, jelenleg a ZTE utánpótlásedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik