NB II

Bombagól itt, bombagól ott

Az NB II 29. fordulójában: Békéscsaba–Ajka 3-2.
NB II, 29. forduló
Békéscsaba 1912 Előre FC – FC Ajka 3-2 (2-1)
Békéscsaba, 400 néző. Játékvezető: Szőts
Békéscsaba: Póser – Vozár, Balog Zs., Koszó, Király P. – Tölgyesi (Juhász Gy., 62.), Gajdos, Bagi, Lucas – Prasler (Mosquera, 70.), Pantovics (Pozsár, 87.). Edző: Komjáti András
Ajka: Jánosa – Mogyorósi (Köles, 56.), Jagodics M., Pákai, Fodor M. – Horváth A., Dóczi, Gunther (Mihalecz P., 74.), Lattenstein (Sipos N., 58.) – Sowunmi, Major. Edző: Jákli Péter
Gólszerzők: Tölgyesi (4.), Pantovics (11.), Lucas (51.), illetve Major (7.), Sowunmi (53.)
Kiállítva: Jagodics M. (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két középcsapat találkozott péntek este a másodosztály utolsó előtti fordulójában: a hazai pályán már régóta gyengélkedő Békéscsaba az idegenben is veszélyes Ajkát fogadta.

A negyedik percben Tölgyesi a vendégek kapujától 23 méterre lövésre szánta el magát, egy védőn megpattant a labda, így az a balra vetődő kapus mellett a kapu jobb oldalában kötött ki (1-0). Három perccel később Major lesgyanús helyzetben ugrott ki, négyméteres előnnyel vezette a labdát a kapura, majd 15 méterről a kifutó Póser mellett laposan a hálóba lőtt (1-1). A 11. percben egy kapu elé belőtt labdát Pantovics 11 méterről, a balösszekötő helyéről, kapásból a kapu közepébe lőtte (2-1).

A szünet után Prasler a vendégek térfelének közepétől szépen cselezgette magát a kapu elé, mögüle Lucas a bal oldalon előretört, ezt jól látta meg a csabaiak támadója, odagurította neki a labdát, és a brazil középpályás kissé kisodródva, hét méterről, laposan a kapu jobb sarkába lőtt (3-1). Az 53. percben Sowunmi húsz méterről lőtt a csabai kapu elé, egy védőről visszapattant elé, másodjára azonban úgy döntött, megcélozza a kaput, a labda a nyújtózó Póser felett, de a léc alatt vágódott a hálóba (3-2) – tudósított a bmsextra.hu.

– Az első félidőben jól kezdte a Békéscsaba, frissen, gyorsan játszott, és vezetést szerzett. Utána egy mélységi indításnak és egy helyezkedési hibának köszönhetően egyenlített az Ajka, de továbbra is támadásban maradtak a hazaiak. Ennek meg lett az eredménye, még a szünet előtt szép gólt rúgott a Békéscsaba. Ritkán látható nagy gól volt a vendégek második találata is. Egyenlő játékerőt képvisel a két csapat, de fizikálisan most rendben voltak a mieink, és a helyzetek alapján megérdemelten nyertek – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa, jelenleg utánpótlásedzője. – Hazai pályán bukta el a bajnokságot a Csaba, mert ez a csapat leginkább a kontrajátékban jó, márpedig a hazai közönség elvárja, hogy a kedvencek kezdeményezzenek, többet birtokolják a labdát. Itt olyan adottságú játékosok vannak, hogy fellazult védelem ellen több esélyünk van, de hazai pályán fordított az alapállás… Minden posztra olyan képességű játékosokat kellene tenni, hogy esélye legyen az együttesnek a feljutásra. Békéscsaba futballnagyhatalomnak számított, és hiányzik is az élvonalból, tehát a következő szezonban nem lehet más a cél, csak az élvonal.

További eredmény és program

Május 23. péntek

Soproni VSE-GYSEV – Szolnoki MÁV-Stadler Rali 2-0 (1-0)

Május 24. szombat

16 óra: Nyíregyháza Spartacus – Szigetszentmiklósi TK-Erima

16.30: Zalaegerszegi TE FC – Kisvárda-Master Good

18 óra: FC Tatabánya – Dunaújváros PASE

18 óra: Vasas FC – Kozármisleny FC

18 óra: Ceglédi VSE – FGSZ Siófok

Május 25. vasárnap

18 óra: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Gyirmót FC

Olvasói sztorik