NB II

Pezsgőt bontottak a siker után

Az NB II 28. fordulójában: Kisvárda–Nyíregyháza 0-1.
NB II, 28. forduló
Kisvárda-Master Good FC – Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-1)
Kisvárda, 1500 néző. Játékvezető: Veizer
Kisvárda: Nacsa – Mboussi, Miskolczi (Bouard, 70.), Bognár Zs. (Brankovics, 60.), Hegedüs T. – Fodor A., Molnár R., Pavlov, Kornutyak – Üveges (Irhás, 74.), Farkas M. Edző: Révész Attila
Nyíregyháza: Balogh J. – Jánvári, Szokol, Rubus, Paku (Huszák T., 89.) – Sándor I., Pákolicz (Kákonyi, 60.), Csordás, Gengeliczki – Rezes, Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Bajzát (4.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szabolcs megyei rangadót rendeztek a másodosztályban, amelynek mindkét csapat számára komoly tétje volt: a nyíregyháziak az elmúlt hetek botladozásai után szerették volna végre biztosítani a feljutásukat, a hazaiak viszont a kiesés elől menekülnek.

Telt ház fogadta a csapatokat Kisvárdán, és a nézők azt láthatták, hogy a Spartacus már a negyedik percben vezetést szerez: egy szép támadás végén Bajzát Péter elé került a labda, aki közelről a kapuba passzolt (0-1). A gól után húsz percig mezőnyjáték folyt, és a kapuk nem forogtak veszélyben. A 26. percben Üveges lövése szállt fölé, majd Miskolczi próbálkozott, de ez sem okozott gondot. A Nyíregyháza az első 45 perc után vezetett, és bár a Kisvárda támadott többet, a vendégek védelme stabil volt.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a Kisvárda próbálkozott, a Spartacus kontrákra játszott, de egy-két lehetőségtől eltekintve igazán nagy helyzete egyik csapatnak sem volt. A hazaiak főként beívelésekkel operáltak, míg a nyíregyháziak Bajzát kilépéseiben bíztak. Gól nem esett a második félidőben, így a Szpari megőrizte előnyét, és győzelmével az NB-I-be jutott – tudósított a klub honlapja.

Edzői értékelések

Révész Attila, Kisvárda: – A várakozásoknak megfelelően küzdelmes mérkőzés volt. Azt gondolom, nem vallottunk szégyent, de a szokásos töketlen gólunk megint megkeserítette az életünket. Gratulálok a Nyíregyháza feljutásához!

Lucsánszky Tamás, Nyíregyháza: – Volt egy fogadalmunk még évekkel ezelőtt, amikor Sándor Istvánnal együtt dolgoztunk, hogy egyszer még az élvonalba juttatunk egy együttest. Örülök, hogy ez sikerült, és hogy ez a Nyíregyháza! Köszönöm Révész Bálintnak, a klub dolgozóinak és a játékosoknak, hogy ezt lehetővé tették. Mostantól a cél a bajnoki cím.

Olvasói sztorik