NB II

Hazai siker a megyei rangadón

Az NB II 28. fordulójában: Gyirmót–Sopron 3-2.
NB II, 28. forduló
Gyirmót FC – Soproni VSE-GYSEV 3-2 (2-1)
Gyirmót, 600 néző. Játékvezető: Berke
Gyirmót: Somogyi – Hajba, Balog Z., Lázár P., Farkas M. – Madarász M., Papp K. – Cseri (Fejes J., 93.), Magasföldi, Beliczky (Laki, 72.) – Oross (Andorka, 65.). Edző: Sisa Tibor
SVSE: Halasi – Fazakas G., Baranyai, Horváth A., Katona M. – Sifter, Németh L. (Szabó L., 79.) – Faggyas (Erdélyi, a szünetben), Deme, Gaál – Heffler N. (Maráczi, 51.). Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Magasföldi (15.), Oross (tizenegyesből 27.), Laki (76.), illetve Deme (10.), Sifter (67.)
Kiállítva: Fazakas (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Gyirmótnak elvi lehetősége még volt a feljutásra, a Sopronnak pedig a kiesésre, de egyiknek sem volt komoly esélye, ennek ellenére jó meccset ígért a parádés tavaszt produkáló Gyirmót, és az utóbbi hetekben szintén jó eredményeket elérő Sopron megyei meccse.

A harmadik percben Beliczky beadását Magasföldi egy átvétel után a tizenhatos vonaláról ellőtte, Halasi azonban hárítani tudott. A kilencedik percben Gaál beadását Deme nyolc méterről a léc alá fejelte (0-1). Két perccel később Farkas Márk beadását Oross Márton fejelte kapura, de az SVSE hálóőre kiütötte a labdát. A 15. percben Hajba adott középre, az érkező Magasföldi pedig 14 méterről, kapásból a hálóba lőtt (1-1).

A huszadik percben Madarász Márk veszélyes szabadrúgását Halasi fogta. A 27. percben Magasföldi passzába Baranyai beleütött, ezért a hazaiak tizenegyest kaptak, amit Oross higgadtan értékesített (2-1). A 35. percben Oross lövése pattant egy hazai védőről Beliczky elé, aki 13 méterről kapásból lőtt, de Halasi védett. A negyvenedik percben Faggyas passzolt középre Heffler Norbert elé, aki 11 méterről, kapásból lőtt, de Somogyi hatalmas bravúrral hárítani tudott.

A szünet után a soproni Fazakas Géza megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a vendégek. Az ötvenedik percben Magasföldi beadását a menteni igyekvő Baranyai centikkel fejelte el saját kapuja mellett. Az 54. percben Papp Kristóf elől akrobatikus mozdulattal mentett Baranyai. Még ugyanebben a percben Oross lépett ki védői közül középen, már csak a kapussal volt szemben, de lövését Halasi bravúrral hárította. Az 58. percben Madarász szöglete után Beliczky a védők által szorongatva lőtt, de Halasi fogta.

A hatvanadik percben Beliczky lekészítése után Madarász lövése szállt a kapu mellé, majd Magasföldi fejesét védte a kapus. A 64. percben Papp Kristóf tört ki védői közül, de lövését Halasi hárította. A 67. percben Gaál szögletét középen Sifter megcsúsztatta, és a labda kapuban kötött ki (2-2). A 75. percben Madarász szögletét a hosszú oldalon érkező Papp fejelte a kapu mellé. Egy perc elteltével Magasföldi adott középre, ahol Laki érkezett, és három méterről laposan a kapuba lőtt (3-2). A 82. percben Erdélyi 17 méteres lövése szállt a kapu fölé.

A 87. percben Cseri húsz méterről lőtt, a labda megpattant egy vendégvédőn, de Halasi így is hárítani tudott. A hajrában Cseri ívelte Magasföldi fejére a labdát, de a közeli fejest bravúrral hárította Halasi. A 91. percben Magasföldi ugratta ki Lakit, de a lövést a kimozduló Halasi védte bravúrral.

Remek első félidőt láthattak Gyirmóton a nézők. Viszonylag gyorsan vezetéshez jutott a Sopron, de ez egyáltalán nem zavarta meg a hazai csapatot, amely szép támadásokat vezetett. Egy szép támadás után sikerült is az egyenlítés, és a kezezésért megítélt büntetővel vezetéshez is jutottak a győriek. A harcos és látványos mérkőzésen sok helyzet alakult ki a kapuk előtt. Egy-egy veszélyes lehetőség mindkét oldalon kimaradt, de a játék képe alapján megérdemelt volt a házigazda vezetése a szünetben.

A második játékrész sem okozott csalódást a szurkolónak, hiszen több helyzetet is kidolgoztak a csapatok. Talán a kiállítás számlájára is írható, hogy nem sikerült igazán veszélyes helyzeteket kialakítaniuk a vendégeknek. A Gyirmót előtt azonban sorra adódtak a nagyobbnál nagyobb lehetőségek, és igazából már csak az volt a kérdés, mikor szerezi következő gólját, amikor egy szögeltből egyenlített a Sopron.

De ismételten sikerült gólt szereznie a hazai együttesnek, hiszen beállása után négy perccel Laki volt eredményes. A hátralévő időben is a hazaiak uralták a játékot, előttük adódtak nagyobb lehetőségek, és teljesen megérdemelten nyerték meg a szórakoztató megyei rangadót – tudósított a Gyirmót FC honlapja.

Olvasói sztorik