NB II

Kocsis jó csere volt

Az NB II 28. fordulójában: Ajka–Dunaújváros 1-2.
NB II, 28. forduló
FC Ajka – Dunaújvárosi PASE 1-2 (1-1)
Ajka. Játékvezető: Oláh G.
Ajka: Jánosa – Fodor M., Pákai, Jagodics M., Mogyorósi – Sipos N. (Hanzl, 76.), Horváth A., Gunther – Lattenstein (Mihalecz P., 72.), Major – Sowunmi. Edző: Jákli Péter
DPASE: Milinte – Villám, Farkas V., Sárközi N., Csehi T. – Lázár Zs., Böőr, Petneházi – Ato (Godslove, 70.), Urbin (Kocsis G., 82.), Thiago (Jakab D., 89.). Edző:Dobos Barna
Gólszerzők: Pákai (42.), illetve Petneházi (40.), Kocsis G. (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

A második helyezett Dunaújváros győzelmi kényszerrel utazott Ajkára.

A találkozó élénken indult, mindkét alakulat támadólag lépett fel. Az első igazi helyzetet a vendégcsapat alakította ki: Böőr beadását Ato becsúszva irányította a kapu felé, de Pákai az utolsó pillanatban menteni tudott. Böőr kapott egy szép labdát a 31. percben, ám a kiszorított helyzetből leadott lövését Jánosa védte. A negyvenedik percben a Dunaújváros szabadrúgáshoz jutott, és Petneházi Márk 24 méterről, védhetetlenül lőtt a hálóba (0-1).

Kevéssel a gól után egalizálhatott volna az Ajka, ám Sowunmi beadása után Sipos Norbert elől menteni tudtak. Egy perccel később viszont már nem volt mentség: a szögletet Milinte pont Pákai Gergő lábára ütötte, onnan pedig becsorgott a vonal mögé (1-1).

A második játékrész elején Sipos esett el a büntetőterületen belül, de a játékvezető műesésért sárgát adott az ajkai középpályásnak. Az iram már jóval kisebb volt, mint az első játékrészben. Az első igazán nagy lehetőségre a 67. percig kellett várni: először Major lövésébe vetődtek bele a védők, majd Lattenstein ismétlését Milinte ütötte ki. A játékrész nem hozott túl sok izgalmat, egészen a végéig. A hosszabbításban Jakab lőtt kapura, ám a lécről kipattant a labda, viszont a csereként pályára lépő Kocsis Gábor visszalőtte a kapuba (1-2) – tudósított az onlajnok.com.

– A mérkőzés összképére rányomta a bélyegét, hogy a bajnoki hajrában nagy a felelősség a játékosokon. Az első félidőben leginkább mezőnyjáték folyt a pályán, Petneházi Márk szép szabadrúgás-góljával vezetést szereztünk, de két perccel később egy elkerülhető szögletgóllal egyenlített az Ajka. A második felvonásban is a mezőnyben pattogott a labda, de talán a DPASE kezdeményezett többet, át a támadásokban nem volt kellő átütő. A két cserét követően előbb egy kapufát lőttünk, majd a legvégén megszületett a győztes találat is. Egy kicsit talán a szerencse is kellett a sikerhez, de többet tettünk érte – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros egykori kiváló kapusa, jelenleg utánpótlás-koordinátora.

Fotó: dpase.hu

Olvasói sztorik