NB II

Az utolsó percekig húzták

Az NB II 27. fordulójában: Sopron–Balmazújváros 2-1.
NB II, 27. forduló
Soproni VSE-GYSEV – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (0-0)
Sopron. Játékvezető: Farkas T.
Sopron: Halasi – Fazakas, Horváth A., Baranyai, Katona – Sifter, Deme, Németh L. – Faggyas (Szabó L., 74.), Gaál, Heffler N. (Erdélyi, 54.). Edző: Supka Attila

Balmazújváros: Szalma – Nagy R. (Mokánszki, 58.), Bakos, Papp F., Németh Á. – Vachtler, Müller, Kónya, Szőllősi F. (Vólent, 73.) – Demjén – Belényesi (Oláh G., 88.). Edző: Pajkos János
Gólszerzők: Erdélyi (79.), Gaál (89.), illetve Belényesi (84.)
Kiállítva: Kónya (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II 27. fordulójának szombati játéknapján a tizedik helyezett Sopron a kilencedik Balmazújvárost fogadta. A két csapat között a fordulót megelőzően három pont volt a különbség.

A nyolcadik percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre: Belényesi vezette a vendégek kontráját, Szőllősihez ívelt, akinek lekészített labdáját Müller vágta fölé. A 12. percben egy soproni fejes csattant a kapufán Sifter próbálkozása után. A 26. percben Németh László gurított a kapuba, de Heffler előtte szabálytalankodott, így kifelé járt szabadrúgás – derül ki az onlajnok.com tudósításából.

A 31. percben Gaál lövését védte bravúrral Szalma. A 38. percben Szőllősi küldött kapura egy távoli szabadrúgást – Halasi nem merte fogni a labdát, így csak öklözött. A félidő végén még Heffler is célba vette a kaput, de méterekkel fölé lőtt.

A második játékrész elején Faggyas próbálkozott 23 méterről, gyengén. Két perccel később Deme csavart kapura harminc méterről, ez azonban nem okozott gondot Szalmának. A 65. percben egy szöglet utáni labdát kezelt le Baranyai, majd 11 méterről csúnyán fölé lőtt. A 76. percben Gaál is tesztelte a vendégek kapusát, de Szalma bravúrral védett.

A hajrára felpörögtek a csapatok: a 78. percben Vólent lövése a lécről gyanúsan a vonal mögött ért földet, ám a játékvezető nem ítélt gólt. Egy perccel később már a másik kapu előtt alakult ki nagy helyzet: Katona beadására Erdélyi László érkezett remek ütemben, és a léc alá fejelt (1-0). Öt perccel később jött a vendégek válasza: egy szabadrúgás után Belényesi helyezett közelről a kapuba – a partjelző szerint lesről, a bíró szerint viszont érvényes volt a találat (1-1).

A 85. percben Kónya kapott sárga lapot reklamálásért – neki ez már a második volt, így mehetett zuhanyozni. Az utolsó percekben mindent megpróbált az emberelőnyben játszó Sopron, aminek meg is lett az eredménye: Németh lövését még védte Szalma, ám a szöglet után már a kapus is tehetetlen volt, így Gaál Bálint közeli fejesével megszerezte a győzelmet a hazai együttes (2-1).

Olvasói sztorik