NB II

Nem volt gól, helyzet is alig

A Zalaegerszeg 0-0-s döntetlent játszott a Szolnokkal a másodosztály 27. fordulójának nyitómeccsén.
NB II, 27. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC 0-0
Zalaegerszeg. Játékvezető: Botló
ZTE: Czirjék – Bogunovics, Hajdú N., Kovács G., Simonfalvi – Sluka, Frizoni, Holdampf (Kovács L., 61.), Vittman – Babati (Nagy Z., a szünetben), Tanque (Szántó, 65.). Edző: Lendvai Miklós
Szolnok: Pokorni – Rokszin (Zsolnai, 64.), Racskó, Zvara, Mile – Lengyel B., Papucsek, B. Tóth (Hamar Á., 70.), Vári – Fritz, Zsótér (Bohner, 90.). Edző: Kis Károly

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két középmezőnybeli csapat meccsével vette kezdetét a másodosztály 27. fordulója. A feljutás lehetősége és a kiesés veszélye már a zalaiakat és a szolnokiakat sem érinti. A hazaiak egyébként is szűkös keretéből ezúttal Preklet, Kocsis Adrián, Grbics és Vlaszák Géza is hiányzott, a vendégektől pedig Sipeki István.

Az első negyedórában szinte kizárólag mezőnyjáték zajlott a pályán, kemény párharcokkal tarkítva. Aztán a 16. percben Babati Benjámin életerős lövését vetődve védte Pokorni Péter. A 23. percben egy veszélyes zalai beadás a kapu előtt elsuhant Babati mellett. A 31. percben Holdampf beadása után Frizoni előrevetődve a kapu fölé fejelt. Két perccel később, Vittman jóvoltából a szolnokiak hálójába került a labda, de a játékvezető szabálytalanság miatt nem adta meg a gólt. A 43. percben egy szolnoki szabadrúgás után Mile Krisztián fejelt közelről, de Czirjék nagyot védett!

Az 55. percben Vittman szabadrúgásába a kapu előtt Sluka belepörgetett, de a kapus védeni tudott. A 62. percben Hajdú Norbert szabadrúgását Pokorni szögletre ütötte. A 88. percben egy újabb hazai szabadrúgás után Kovács Gergő fejesét nagy bravúrral ütötte ki Pokorni. A második félidőben még annyi eseményt sem jegyezhettünk fel, mint a szünet előtt…

– Két egyforma képességű csapat találkozott. Küzdelem volt, játék viszont nagyon kevés, mert sok hibával játszott mindkét együttes. Az első félidő végén a Szolnoknak volt egy nagyobb lehetősége, aztán a második felvonásban szinte megismétlődött ugyanez, annyi különbséggel, hogy akkor pedig a ZTE-nek volt egy ígéretes lehetősége, de a vendégek kapusa ugyanolyan szépen védett. Ezen kívül helyzetek nélkül zajlott a mérkőzés, a nulla-nullás döntetlen igazságos végeredmény – mondta a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a Zalaegerszeg egykori válogatott játékosa.

Edzői értékelések

Lendvai Miklós, ZTE: – Az az igazság, hogy nagyon kevesen vagyunk hét közben a gyakorlásoknál. A klub érdekei megkívánják, hogy az U21-csapatunk feljusson a kiemelt bajnokságba. Most is majdnem kötelező cseréink voltak, hiszen le kellett cserélnünk – igaz most sérülés miatt – Babati Benjamint és Holdampf Gergőt. A klub érdekei most fontosabbak, de nem szabad elhanyagolni a felnőtt csapatot sem. Vannak begyakorolt figurák, de nehéz folyamatosan gyakorolni úgy, hogy tizenkét-tizenhárom emberrel tudunk edzeni. A fiatalok még tapasztalatlanok, amit megbeszélünk, azt néha elfelejtik. Nem voltam elégedett, mert egy fiatal gyereknek sokkal többet kellene dolgoznia friss emberként, mint egy harmincöt-negyven éves játékosnak. A támadójátékunk folyamatosan akadozik, viszont ez abból alakul ki, hogy nem igazán jól védekezünk. Keveset gyakorlunk. Sajnálom. Ez a klub sokkal többet érdemelne. Remélem, a jövőben ez így is lesz, hiszen nagy tervek vannak.

Kis Károly, Szolnok: – Zalaegerszegen a döntetlen mindenképpen értékes eredmény. Ugyanakkor a támadójátékunk hagyott kívánnivalót maga után. Nagyon szervezetten védekeztünk, ebbe nagy energiát is fektettünk, a játékosok a játék ezen részét megoldották. A támadójátékunkat arra próbáltuk kihegyezni, hogy gyors támadóink vannak, így a középső zónában szerzett labdák után gyorsan befejezzük az akciókat. Be kell vallani, ez nem sikerült. Természetesen értékeljük a mérkőzést, a fiúknak is azt fogom mondani, hogy a játék egyik része jó volt, a másik viszont nem. Utóbbiban javulni kell, és akkor a hátralevő három mérkőzésen sikeresek lehetünk.

A további program

Május 10. szombat

17.30: Békéscsaba 1912 Előre FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima

17.30: FC Tatabánya – FC Ajka

17.30: Dunaújváros PASE – Kozármisleny FC

17.30: Ceglédi VSE – Gyirmót FC

18 óra: Vasas FC – Kisvárda-Master Good FC

18 óra: Soproni VSE-GYSEV – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

19 óra: Nyíregyháza Spartacus – FGSZ Siófok

Olvasói sztorik